Ново 20! Путин посякъл алчните клубове за Суперлигата

Президентът на Русия Владимир Путин e един от хората, които провалиха проекта за европейска футболна Суперлига, твърди германското издание "Зюдойче Цайтунг".  

Путин е използвал влиянието си над собственика на Челси Роман Абрамович, като го е принудил да се откаже от участие в турнира. Именно Челси беше първият от шестте английски отбора, които обявиха оттеглянето си от планираната надпревара. 

В понеделник Абрамович е получил известие от Кремъл, че Русия е против Суперлигата, тъй като това не било в интересите на страната. На Абрамович било припомнено, че "Газпром" е спонсор на Шампионската лига и трябва да остане такъв.

В родния град на Путин - Санкт Петербург, е насрочен финала на Шампионската лига през 2022 година, а през това лято там се очакват и мачове от европейското по футбол. 

"Голямата световна политика изигра своята роля. Абрамович в никакъв случай не би желал да развали отношенията си с Путин", пише изданието, което отбелязва, че руският олигарх едва ли е променил мнението си само заради протестите на феновете, каквато роля те сами си приписах

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Батко

Батко

24.04.2021 | 15:49

Предозиране малко :D

Отговори
0 1

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?