102

Новият треньор на Хебър става ясен в понеделник

Наследникът на Любослав Пенев във ФК Хебър ще бъде официално представен в началото на идната седмица. Преговорите между двете страни - клуб и треньор са напълно финализирани и остава последната формалност - подписване на договора.Новият треньор на хебърци вече работи активно по селекцията на тима.

Хебър остава верен на себе си да запази до последно в тайна името на специалиста, който ще води "гробарите" при третото им поредно участие в "майсторската" група. В спортно-техническия щаб на новия треньор ще попаднат още първият му асистент, кондиционен специалист, треньор на вратарите и видеоанализатор. 

Пост на спортен(технически) директор в организационна структура на клуба не се предвижда, каквито спекулации имаше в някои медии. 

Сборът за първата тренировка след лятната пауза остава непроменен - 17.06.2024 г. В първата седмица пазарджиклии ще се готвят на клубната си база "Георги Бенковски", след което ще заминат на високопланински лагер. Тепърва ще станат ясни и контролите на отбора до първия официален мач за сезон 2024/2025 г. 

В момента временната управа на Хебър работи по обезпечаване на бюджета за следващата състезателна година. Предстои парафиране на договор с нов бетинг оператор, който ще бъде с доста по-добри стойности от изтеклия преди 10 дни стар контракт.

В края на юни ще бъдат конкретизирани и параметрите на общинската субсидия към Хебър до края на 2024 г.. За нея кметът Петър Куленски вече съобщи, че ще бъде "съобразена с финансовите възможности на Общината".

След провеждане на Общото събрание на клуба, насрочено за 20-ти юни, в издръжката на Хебър ще се включат две много сериозни фирми, развиващи своята дейност сътветно в Пловдив и София. Своята лепта към клуба от Пазарджик според възможностите си ще продължат дават и частните спонсори на клуба от миналата пролет - Румен Димитров, Роман Цветков, Валентин Василев и Димчо Ганев. Бюджетът на клуба ще се допълни чрез тривиалните за всеки един професионален елитен тим финансови източници - продажба на билети и абонаментни карти, отчисления от тв права, средства от участието на родните тимове в европейските клубни турнири, трансфери, реклама и др. 

 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?