Новият шеф на Ботев пред "Марица": Тръгваме по пътя на Борусия Дортмунд

Радослав Кошински е новият председател на Съвета на директорите на ПФК "Ботев" АД. На проведенето Общо събрание на акционерите досегашните членове на Борда бяха освободени на основание подадени заявления за оставка. На тяхно място, освен Кошиински, бяха избрани още Борис Гиздаков член и Тервел Златев - член и изпълнителен директор.

Потърсихме Радослав Кошински, за да разкаже какви са плановете на новия Борд. Ето какво сподели той от Германия специално за читателите на "Марица":

Здравейте, г-н Кошински, нямаше ви на Общото събрание, но честит нов пост в Ботев!

- Здравейте, да нямаше ме. Имам ангажименти с бизнеса си в Германия, затова и не присъствах. А за пожеланията, благодаря, но нямам намерение да се задържам дълго на този пост.

Мажоритарният пакет акции вече пак е в Сдружението, управлението му - също. А сега накъде?

- Има много неща за вършене. Започвам с първото, което ще се случи. Идната седмица новият изпълнителен директор (б.а. Тервел Златев) и колегата в Борда Борис Гиздаков с екип юристи и счетоводители ще влезе в клубната канцелария. С помощта на прокуриста Асен Караславов те ще се запознаят детайлно с финансовото състояние на клуба. Паралелно с това ще върви и вписването в Агенцията на новите акционери.

Това, че са вписани само трима в Борда (б.а. което е минималното изискване според устава на Ботев) означава ли, че бройката ще расте вбъдеще?

- Какво ви казах, аз не смятам дълго да се заседявам в съвета на директорите. Смятам, че място в него ще имат всички хора от бизнеса, които искат чрез Ботев Пловдив да рекламират бизнеса си. Ние в в Борда сме отворени за всякакво бизнеспартньорство.

Каква е визията ви за бъдещето на Ботев?

- Аз съм поддръжник на немския модел на мениджиране на футбола. Ще направя всичко възможно Ботев да тръгне по пътя на Борусия Дортмунд на първо време, а защо не и на Байерн. Ще се помъчим в Ботев да има добра бизнес среда, за да има желаещи за взаимноизгодно партньорство.

Хубави думи, но дали ще се превърнат в дела. Дали хората ще научат какво искате да правите?

- Да, ще се получи. Решихме, след като отмине първата вълна неотложни дейности около финансирането и преструкторирането на клуба, да дадем пресконференция. Тя ще бъде на 7 септември. На ня ще запознаем медиите и с опорните точки от петгодишния план, който смятаме да следваме. Дано успеем.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Фен

Фен

22.08.2020 | 05:10

голям смях

Отговори
1 1
Бай Кольо

Бай Кольо

21.08.2020 | 18:48

Ще тръгнеш по пътя на Борусия,когато цъфнат налъмите.Тия ги говори в някое село.

Отговори
5 3

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?