61

Нови разкрития за смъртта, която разтърси световния футбол

Възрастен пилот се призна за виновен за смъртта на футболиста Емилиано Сала, който беше погубен при катастрофа с малък самолет над Ла Манша преди да дебютира за Кардиф. Френският футболист беше привлечен от уелския клуб с трансфер от Нант, но загина заедно с пилота Дейвид Иботсън. Самолетът падна в морето на 21 януари 2019 г. Смъртта на Сала потопи в траур целия футболен свят. Tрагедията дойде дни след трансфера нa aржентинеца за 17 милиона евро.

Виновен в крайна сметка е друг пилот - Дейвид Хендерсън, тъй като първоначално той е трябвало да придвижи Сала до Кардиф. 66-годишният Хендерсън организирал полета на футболиста и Иботсън. Последният не е имал нужния лиценз да управлява такъв самолет.

Във финалния си доклад Бюрото за разследване на авиационни произшествия във Великобритания установи, че Ибoтсън е загубил контрола върху самолета по време на маневра, която опитал да направи на твърде висока скорост. Допълнителен фактор е било и лошото време. 

Освен това бе установено, че пилотът е бил изложен на твърде много въглероден оксид от двигателя на машината, пише Gong. 

Самият полет е трябвало да бъде извършен от Дейвид Хендерсън по поръчка на агент от Нант, който го е уредил.

Минути преди да загине, Емилиано Сала е изпратил съобщение към близките си че е уплашен и че "самолетът изглежда сякаш ще падне".

Останките на футболиста бяха намерени след няколко дни търсене и бяха транспортирани в родината му Аржентина.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?