61

Нов в Ботев с интересно разкритие за капитана Ивелин Попов

Андрей Йорданов е едно от новите летни попълнения на Ботев (Пд). До трансфера се стигна след дълга сага, в която бяха замесени имената на редица български клубове, а интерес към него имаше и от Унгария, Румъния и бивши съветски републики. Защо избра Ботев Пд, как бе посрещнат и какви са амбициите му - за всичко това говори самият Йорданов пред колегите от Тема спорт.

Андрей, по моя информация към теб имаше интерес от поне 10 отбора от България и чужбина, но ти избра Ботев Пд, защо?

– Нека не говорим за интерес… Да, имах предложения, имаше интерес, но от първата минута, в която пристигнах в Ботев Пловдив, аз осъзнах, че съм направил правилния избор. Всичко друго няма значение. Уважавам и благодаря на всички, които се интересуваха от мен.

Все пак не мога да не попитам как жълто-черните успяха да надцакат ЦСКА-София в надпреварата за подписа ти?

– Не бих използвал думата "надцакване“. Тук не става въпрос за пари. Истината е, че Ботев Пловдив показа най-голямо желание да ме има. Усетих уважение, усетих, че спортно-техническото ръководство има планове за мен, за развитието ми… Това наклони везните и затова взех това решение.

Появиха се информации, че си имал предварителен договор с Ботев Пловдив и всъщност всичко е било предопределено?

– Договорът ми с Ботев Пд е от 20 юни 2024 година, когато прекратих взаимоотношенията си с Пирин.

Как се раздели с Пирин?

– Цивилизовано и приятелски, за което трябва да благодаря на новия спортен директор в клуба Бойко Величков. Аз имах клауза, според която ставах свободен агент, ако тимът изпадне в Б група.

Да разбирам, че от изпадането на Пирин печели най-вече Ботев Пловдив и ти?

– Не мога да кажа, че печелим. Ботев Пловдив влязоха в контакт с ръководството на Пирин още през зимата и бяха готови да платят трансферна сума за мен. Аз до последно играх с цялото си сърце със зелената фланелка и давах всичко от себе си. Правех го на инжекции и дори с кръвоизлив в прасеца.

Как те посрещнаха в Ботев Пловдив, за да те накарат да се убедиш, че изборът е правилен, още в първата минута?

– Посрещането бе уникално, видях един изключителен колектив, за което основна заслуга има г-н Керкез, а в съблекалнята има един голям лидер и човек – Ивелин Попов. Не мога да не спомена и професионализма, организацията… Та само кондиционните треньори са ни четирима. Така, както е в големите клубове в Европа.

Какво ти каза Попето за "добре дошъл“?

– Наистина ме предразположи. Оказа се, че той има кюстендилска жилка и като ме видя само каза: "Хайде, станахме двама, вече ще е страшно“ (смее се). Иначе в съблекалнята виждам една група приятели и няма никакво разделение. На лагера в Правец съм в стая с Никола Илиев и се чувствам прекрасно.

Със старши треньора какво си казахте?

– Имах индивидуални разговори и с него, и с г-н Платек, които ми подействаха доста мотивиращо, но на този етап предпочитам да ги запазя в тайна.

Предстои европейски мач с Марибор…

– Очаквам го с нетърпение, както и моите съотборници. Момчетата вече ми разказват какво да очаквам от трибуните, всички са убедени, че стадионът ще е пълен, атмосферата неописуема и такива емоции рядко могат да се изживеят. Аз лично вярвам, че имаме сили да отстраним Марибор.

А какви са целите в шампионата? Казаха ли ви нещо шефовете?

– На този етап такъв разговор не е имало, но при тази организация и при такава селекция самите ние, футболистите, си поставяме само най-високи цели.

Победихте подгласника на шампиона от миналото първенство Черно море в контрола с 5:2…

– Да, играхме две полувремена по 60 минути. Бяхме на висота. Аз също се представих на добро ниво, но това е само контрола. Надявам се да продължим да надграждаме и да изпълняваме това, което иска г-н Керкез от нас.

В каква схема ще играе Ботев Пд?

– Сега играем 4-3-3, 4-2-3-1, но може в някои мачове да сме с трима в защита и халф-бекове… За мен няма проблем. Аз се чувствам добре във всеки вариант. Важното е да съм на терена.

Има ли вече контакт с феновете на Ботев Пд?

– Те се свързаха с мен в социалните мрежи. Наистина не очаквах толкова топло посрещане. Засипаха ме със съобщения и пожелания. Това ме задължава да дам всичко от себе си.

Какви са амбициите ти в личен план?

– Най-вече да съм здрав. Желанието ми е да продължа да се развивам. Искам да спечеля доверието на националния селекционер, да печеля трофеи и един ден да играя на високо ниво в чужбина.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?