Следвайте ни

Нов скандал във футбола: Лечков поиска властта в БФС

viber icon

Българският футбол отново е на път да предизвика огромен скандал. Първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков излезе на сцената, след като претърпя пълен провал на местните избори в Сливен, където за него гласуваха много малко хора. Очевидно поражението в политиката е подействало зле на Лечков и той е решил да компенсира с власт във футбола. Бившият национал е подал жалба в съда срещу новия бос на футболния съюз Михаил Касабов. За това призна и самият Лечков.

“По закон първият вицепрезидент заема поста на президента. Аз не съм подавал оставка, нито писмено съм се отказал. Законите трябва да се спазват”, каза Йордан Лечков пред Sportal.bg.

"Повече не мога да коментирам. Ще говорим след няколко дни. Сега имаме много работа покрай националния отбор", допълни Лечков пред нашата медия.

Така се заформя сериозен казус с наследника на Борислав Михайлов, тъй като Михаил Касабов вече бе вписан в Търговския регистър като президент на БФС. Законът обаче е категоричен, че заместник на Михайлов трябва да е първият вицепрезидент на футболния съюз, а това е именно Йордан Лечков. 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?