61

Николай Нанков: 10 милиона за категория 4+ на Колежа

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков днес отново беше днес в Пловдив за традиционната оперативка за довършването на стадион "Христо Ботев". Нанков е упълномощен от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да оказва съдействие за дострояване на комплекса. След срещата стана ясно, че няма да се спази даденият от кмета Здравко Димитров срок от една седмица, за да се съобщи колко ще струва цялостното изграждане на съоръжението. Този срок сега се удължава с още 2 седмици - до 6 декември.

Нанков обяви и друга кардинална промяна в проекта за приключването на Етап 1. Той предвиждаше съблекалните за двата отбора, както съдийската стая и тази за дежурния делегат, да се изградят под Трибуна Изток. Сега се предприема връщане към първоначалния вариант - те да са под сектор А (централната трибуна).

"Това, което аз видях като сметки, на мен лично не ми дава голям оптимизъм. За тези пари - общо 41 млн., които са осигурени. Имам идеи, но сега няма да ги споделя с вас. Защото като кажа нещо, после все някой се сърди. Аз пак ви споменавам месец септември за приключване на всички дейности, включително лицензирането на стадиона с 4-та категория от УЕФА. Това е реалистична прогноза. Сега променят съблекалните. Нормално и обективно е те да са в сектор А.

Пак казвам не е осъществен добър контрол от възложителя. За мен е важно да е готово КСС- то и да видим какви мерки ще начертаем за цялостното завършване, тъй като ще са нужни още около 10 милиона лева", заяви Нанков.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Котарака

Котарака

23.11.2022 | 11:02

Лоясалия герберастки мишок нанков искал още 10 милиона в добавка на многото милиони, потънали в кацата без дъно до бирената. Ами прав е , чекмеджета трябва да се пълнят.

Отговори
5 1
Киро Попов

Киро Попов

23.11.2022 | 16:21

По разходи, този стадион вече засенчи Колодрума! Питам се, в клетата ни държава има ли прокуратура, която да се самосезира и да накаже крадците?

Отговори
4 1

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?