Недялков е Футболист №1 на сезона, Митко Илиев е втори

Националът на Лудогорец Антон Недялков спечели 20-ото издание на анкетата "Футболист на Футболистите". Защитникът събра най-много гласове в допитването, в което участваха всички професионални футболисти от Първа и Втора лига. Анкетата се организира от Асоциацията на българските футболисти и е уникална по рода си, защото играчите сами избират най-добрия измежду тях за настоящия футболен сезон.
„Изключително съм щастлив от тази награда. Благодаря на всички, които са гласували за мен. Благодаря на целия отбор на Лудогорец, на треньорите и на ръководството. Футболът е колективен спорт и тази награда не е само моя, а е резултат от усилията на целия отбор. Когато усилията, които си вложил през сезона, получават толкова висока оценка, удовлетворението е голямо. Още повече, че тази оценка е най-обективна и най-компетентна, защото идва от всички колеги, които играят в нашето първенство“, заяви „Футболист на Футболистите“ за сезон 2020/2021 Антон Недялков. 

Негови подгласници станаха миналогодишният победител в анкетата Димитър Илиев (Локомотив Пловдив) и Спас Делев (Арда). За "Най-добър млад футболист" през настоящия сезон 2020/2021 с огромна преднина бе избран Доминик Янков (Лудогорец). Подгласници в този раздел са Преслав Боруков (Етър) и Виктор Попов (Черно море). Професионалните ни футболисти определиха Любослав Пенев (Царско село и ЦСКА-София) за "Най-добър треньор". 

Наставникът на „червените“ изпревари Николай Киров (Арда) и Илиан Илиев (Черно море). Най-добра футболистка за сезон 2020/2021 е Ивана Найденова (НСА). Нейни подгласници са съотборничката й от НСА Тея Пенкова и Вероника Гоцева (Локомотив Пловдив). 

Заради пандемията от COVID-19 и тази година няма да има тържествена церемония с награждаване на призьорите. Организаторите от Асоциацията на българските футболисти ще връчат наградите на победителите и подгласниците поотделно.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ами

ами

25.05.2021 | 23:00

Митко Илиев всички награди обира, да остави за друг.

Отговори
0 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?