64

Не товарете с големи очаквания Станислав Генчев, не е месия, но може да излекува "Ботев"

През последните три декади всичко в Ботев, добро или лошо, се случва под натиск. Дали от страна на феновете, дали от тесни партийни интереси или геополитически алъш-вериш, няма значение. Винаги някой се налага над друг, за да се случи промяна в клуба.

След звучния провал на проекта "Азрудин Валентич" и ултра утопичния опит с веселяка Бруно Балтазар, собственикът на "жълто-черните" Антон Зингаревич реши да сложи рапана на ухото си и да чуе шума на морето (б.а. десетки хиляди фенове, скандирали "Всички вън" на новия стадион) и да избере българското. 

Тихо, ненатрапчиво и някак по терлици Станислав Генчев акостира в Пловдив, снима се с фланелка на Ботев и бе обявено, че ще опита да овладее мостика на потъващия кораб в "жълто и черно". Чудна работа защо не му бе направено посрещане като хората с пресконференция, на която Генчев да каже какво смята да прави, за да оправи Ботев?

Определено феновете на "канарчетата" възлагат големи надежди на Станислав Генчев. С риск да разочаровам някои хора, ще кажа, че Генчев не трябва да се натоварва с  огромни очаквания, а просто да бъде оставен да работи, да греши, да се учи и дано успее да направи Ботев отново онзи отбор, който радваше с играта си. Защото през последната година беше мъка да се гледа Ботев.

Нямам идея доколко проектът на Антон Зингаревич ще претърпи някакви промени или отборът ще си остане разпределително депо рециклиране кариерата на купувани "на килограм" млади момчета от Африка и провалени нидерландци.

Наистина е много важно Станислав Генчев да направи селекция по свой избор. И тя трябва да бъде обърната към български играчи, тъй като сегашният Ботев е като дърво без корен на Колежа.

За тези, които родеят в отбора да играят юноши на Ботев трябва да е ясно, че засега липсват готови момчета, но има надежди. И нека припомня, че най-силният Ботев (б.а. Тракия тогава), който съм гледал бе съставен от българи, но не само от школата - Атанас Пашев (Хебър Пазарджик), Антим Пехливанов (Горубсо Мадан), Васил Симов (ЦСКА), Георги Костадинов Георгиев и Запрян Раков (Марица) Димитър Вичев (Чирпан) и много други. 

С оглед тесните връзки на Станислав Генчев с Лудогорец, нормално е Тодор Неделев да бъде взет под наем. Халфът там трудно ще се пребори за титулярно място.

А, че има добри българи, е ясно  - ще ви спомена двама, които преди време бяха цел на Николай Киров, преди да бъде освободен начело на Ботев. Светослав Ковачев (Арда) е разкошен вариант за халфовата линия на Ботев. Още повече, че е продукт на Лудогорец и би трябвало Генчев да има подход как да го привлече. Защитникът на Арда Алекс Петков също влизаше в тефтерчето на Белия. Алекс е син на футболиста Милен Петков и зет на Мето Деянов. С неговите 191 сантиметра ръст ще е добър заместник на Виктор Генев. Иначе вариантите с Ван Хертъм и Пунчец са убийствени за крехката кариера на Станислав Генчев.

И така, не възлагайте големи очаквания на Станислав Генчев. Той не е месия, но може да помогне Ботев за заиграе футбол. Дано!    

Оцени новината

Оцени новината
3.9/5 от 18 оценки
3.9/5 от 18 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
13 коментара
Не го товарим с очаквания

Не го товарим с очаквания

15.06.2023 | 11:49

Искаме да спазва правилата и указанията.

Отговори
3 0
Гор

Гор

11.06.2023 | 00:59

Юлианчо Д. Г .Д . Ще те смачкаме.

Отговори
4 7
Фар

Фар

11.06.2023 | 00:55

Марица продажна медия.Никакви покани за вас нищо.ДГД.

Отговори
6 7
Промяна с връщане на Тошко?

Промяна с връщане на Тошко?

10.06.2023 | 18:11

Заплатата на Тошко дърпаше Ботев надолу. И сега щели да го връщат. Наистина работите в Ботев са зле. Тошко е свършил за футбола, да му намерят някаква длъжност в клуба, но не като играч. Прекрасно може да се справи с работата на Молива.

Отговори
21 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

10.06.2023 | 15:04

господин А нгелов лека и Спорна Р абота

Отговори
2 9
Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

10.06.2023 | 17:13

ГРАД КОЗЛОДУЙ не ми Пиши Повече Разбра ли

Отговори
9 3
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

10.06.2023 | 15:03

Успех Б о т е в П л о в д и в

Отговори
9 7
Пловдив

Пловдив

10.06.2023 | 11:07

БотеФ е обречен на изкуственост и липса на естествени успехи клуб. Това е така, защото този клуб е отроче и хранения на БКП , а днес на други политически проекти. Имат медиен комфорт, политическа подкрепа, нагласени собственици, но фактите от последните 30 години , липсата на успехи (1 подарена купа) е неоспоримо доказателство за всички тези твърдения. И всичко това допълнено с най-некачествената публика в страната. Некачествена е, защото тази публика е научена само да иска и да и бъде давано, но никога тя да дава. Тази публика за нещастие на жълтия клуб е най-ниската и популярна прослойка на българската общественост. Всичко друго може да бъде преодоляно, но бай Ганьовския манталитет на жълтите фенове никога. Обречени са. Затова и Генчев и тези след него и преди него са обречени на неуспех!

Отговори
18 40
Жълтия

Жълтия

10.06.2023 | 12:06

Колко грозен и изпълнен със завист и жлъч коментар, няма смисъл да се опитва човек да гадае чий фен е лицето написал тази пумия изпълнена с противоречие. Значи от една страна отбора на Ботев Пловдив е обгърнат от партийни инетереси и медиен комфорт, но от друга страна този клуб за цялата си 111-годишна история има спечелени едва 2 титли и 3 купи на страната, почти през целия период между 2000-2012г. клубът се намира в изключително тежко състояние на ръба на фалит, на ръба на изпадане в долната дивизия, слаба организация и липса на професионализъм в клуба и въпреки всичко това публиката е зад отбора си независимо обстоятелствата, независимо слабите резултати, независимо липсата на успехи тази публика продължава да бъде 3тата по численост публика в България. Аз лично не знам да има друг такъв прецедент в българския, а защо не и европейския футбол.

Отговори
28 14
Ахил

Ахил

10.06.2023 | 13:02

Като спрат безплатните билети и еуфорията, след няколко загуби ще се видите, колко сте. Много правилно ви е описал човека. Ако останете без собственик ще видиш, колко сте зад отбора. Руснака ви съсипва, но поне дава пари и създава организация и реклама зс да ходите. Изчезне ли и това , никой няма да стъпи на мач. Помните ли времето при Христолов?

Отговори
16 27
Иван Савов

Иван Савов

10.06.2023 | 13:43

Манги, по-спокойно... ще ти се спука жлъчката от злоба!!!

Отговори
15 8
Божка

Божка

10.06.2023 | 13:53

Пуми, кифтета и пепси имали?

Отговори
10 14
намръщенЪ

намръщенЪ

17.06.2023 | 22:09

Изкуствените отбори на Пловдив са съвсем други. Единият е създаден след 9.09. и играе на първия стадион "Христо Ботев", който сега се казва иначе. Благодарение на Живков форсиран за шампион, за да забрави Пловдив за свалянето на Антон Югов на Ноемврийския пленум през 1962г. Кой пък отбор си измисля история , крадейки тая на "Славия-Ченгелов" е ясно като бял ден

Отговори
1 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?