Не сме от тях, бат' Радо, или грях ли е да паднеш от Арда

Това би питал Чудомир след мача в Кърджали

Напоследък много неща са сбъркани в този наш живот. Страх ни е да се събираме на протести, страх ни е от коронавирус, страх ни е да обичаме. А бяхме други, или поне си мислихме, че "не сме от тях, как' Сийке". 

Не обичам, бат' Радо (б.р. - Кошински), и не съм от тия, дето се бъркат в хорските работи, ама има едни, като Борето Гиздаков, като разчекнат едни уста - като ханджийска порта. Не съм бил там, не съм го чул, но ми разправят колеги, че чилякът нарекъл футболистите на Ботев "организирана престъпна група". Викам, не може да няма нещо, щом го казва шефът. Ама и аз се пообърках кой шеф, кой сейбия в Ботев. Един развързва кесията, друг иска да бърка в нея. А казват, че в бохчите на началството на жълто-черните нямало грошове, а идеи. То идеите на днешно време се цанили повеке, ма де ли. Едно е сигурно, в Ботев не е така - там пари и здрава ръка требе.

Пък и работа ли ми е да се меся в хорските маскарлъци! Та затова погледах Ботев срещу Арда. Абе, не ти е работа. 90 минути аха жълто-черните да бият, а ма не би - изскочи от треволяците в Кърджали ония, дребосъка, Спас Делев. Та ти викам, смок да беше в градината, досега да го бяха претрепали с камъни. А те Бандата (аджеба, този ще да е от престъпната група на Гиздаков, като му гледам прякора) и ония иностранецът Джонатан, докато се натуткат да го хванат в пеналта, и в ръцете им остана само шлиферът му.

Иначе мрънкат да се върнел Самуилов. Че подир два-три дена ще поискат и Цветан Василев да е пак начело. И така - до Хан Аспарух. Само да не поискат Въгларовския, че там им е спукана работата - той без пари не работи, ще трябва да му сбират от джобните си.

Ама като се давиш два пъти за три месеца в Арда, значи не можеш да плуваш. Какво тогава дириш на терена, като не можеш да плуваш? 

Не обичам, бат' Радо (б.р. - Кошински), и не съм от тия, дето се бъркат в хорските работи, ама в събота зяпах едни почти анонимници, които се бориха за всяка педя терен и спечелиха. А си нямат такива като Тодор Неделев и Атанас Илиев. Чунким, ние като си ги имаме - бием. 

Загаря ни манджата, при това от доста време. Уж щяхме да подмладяваме отбора, а нищо се не види. Работов влиза, бърка и играе, ще стане, ама защо не играе Атанас Чернев. Ей, алонкоолу, че при толкова грешки на Бандаловски в събота (при два от трите гола не знае къде да се пласира), това момче спокойно може да играе. То също ще греши, но е младо, ще се поучи и ще стане. А може би и по-добро от Работов. Не че нещо, но по-добре е младокът Чернев да греши, а не Бандаловски. От него кяр никакъв. То затова и публиката намаля на мачовете - чунким хората са полудели цял живот изгорели манджи да ядат!

А този Хамилтъна в треньорския занаят - Спасов, щял да подмладява. Друг път. Напълни отбора с второразредни играчи и задуши младите. А те искат подкрепяне и игрови минути. Но не Крис Добрев. Той си остава отличен 12-и играч. Два мача никакъв го няма и прогрес в годините - също.

Те момчетата май толкоз си могат, само очакванията ни се оказват големи. Нали така, бат' Радо?

От друга страна, яд ме е пък, че все на светци се правят, все на тренировки ходят и надолу гледат. Ама наш ти Буда знаеш ли за такива как дума: “Който гледа надолу - мисли за голо!” И права приказка е тя, ами не ми трябва да ги разправям! То това с голото в Кърджали точно - опасно!

Иначе напоследък много неща са сбъркани в този наш живот. Монтана губи у дома от Левски с 4:0, тъй като "играчите тотално подцениха сините". Това го казва царят на фитингите и акумулаторите Златко Живков. Личи му на кмета на Монтана, че е бивш директор на основно училище "Йордан Радичков". Само че няма да зачекваме Радичков и сентенцията му, че "човек не всякога е там, където е капата му. А при суматохата изобщо не може да се разбере под коя капа какво има". Затова ние си оставаме при нашия Чудомир от Коматево и "организираната престъпна група".

Ма верно, да паднеш така от Арда, е престъпление, не мислите ли?

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?