Следвайте ни

Най-после: Ремонтират грохналия стадион Шипка в Асеновград

viber icon

Стадион „Шипка“ в Асеновград в съвсем скоро време ще има нов и по-привлекателен облик. Арената на големи футболни битки в недалечното минало в момента позор за град от Европейския съюз. 
Ръковоството на местната община спази обещанието си и започна ремонт.
Към момента приключва полагането на бетон. 

Общо 550 седалки ще бъдат монтирани. Между тях се оформят две пътеки по 1,5 метра. Целта е трибуните да бъдат оформени така, че да се осигури нормален достъп до тях. Съвсем скоро те ще могат да посрещнат първите футболни фенове.

Общинската управа отдели около 41 000 лева от бюджета за този ремонт. Други 19 000 лева бяха дарени от КЦМ и те също бяха вложени в по-добрия вид на стадиона. Ремонтът включва полагане на бетон и арматура, нов парапет и  монтаж на седалките.

Представители на Община Асеновград междувревенно проведоха две срещи със собственици на имоти, навлизащи в помощното спортно игрище, разположено в горната част на стадиона. Очаква се становището им и решение на проблема с предложените им две възможности за възмездяване.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?