64

Настъпи денят, в който "канарчетата" трябва да бият орли

Имах (всъщност имам) един приятел, който беше много по-голям от мен - във всичко, не само на години. Думата ми е за Георги Убинов - Графа. На тези, които не са имали привилегията да го познават, накратко - роден в Лисичево, Пазарджишко, минал през Спартак, Марица и Ботев, за да остане в сърцата на хората като аристократа в отбора на "жълто-черните".

Двамата с Добрин Ненов имаха един лаф: "Когато "канарчетата" станат орли,  няма значение дали срещу тях е Левски, или ЦСКА, минават си по реда".

И така, днес "канарчетата" трябва да станат суперорли, за да прелетят през Лудогорец и да спечелят Купата на България. Така, както го направи онзи Ботев на Николай Киров преди 7 години. Нали помните Балтанов към Косоко, десен външен и 1:0. Косоко-Неделев-Косоко, пак към Вутов и 2:0.

Кой, какъв е и какво заслужава, си проличава на терена в мачове като днешния. Дали тези момчета най-сетне ще надскочат етикетите за тях "средна ръка",  "играчи за след 7-о място", ще стане ясно довечера.

Този отбор на Ботев е на 90 минути от това да накара феновете да забравят всички неволи през последните три години. Нали помните през това време повечето от мислите на "жълто-черните" фенове бяха стоманобетонни с вперен поглед в строителството на стадиона.

Днес в 19.00 ч. ще стане ясно дали всичко, което сегашните босове правят със селекция и ръководене на отбора, е на ниво и с марка за игра на "най-модерния стадион в България".

Днес "канарчетата" няма да стават орли, днес ще побеждават орли. В противен случай всичко ще си остане в сферата на добрите намерения и пожелания. 

Душан Керкез и селектираните преди него футболисти трябва да се докажат пред тези десетина хиляди фенове на "жълто-черните", които днес отново ще превземат "Васил Левски". Всичко друго са празни приказки!

Време е за мъже!

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
От Пловдив

От Пловдив

15.05.2024 | 17:04

Да ходя до София за да гледам как ритат топка някакви негритяни. Що за извратен тип трябва да съм ,за да си дам парите и времето...wtf??

Отговори
2 4
Тошко

Тошко

15.05.2024 | 15:21

Само Ботев Пд!

Отговори
8 2

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?