Напусна ни откривателят на Гецата, Пламен Гетов и Живко Господинов

С голямо прискърбие научихме, че на 90-годишна възраст от този свят си е отишъл най-добрият треньор в ДЮШ на Спартак Варна Димитър Видинлиев.

Димитър Видинлиев е роден на 28.04.1930 г. Играе като защитник. Юноша е на Владислав (Варна), а след това и на обединения от комунистите клуб ТВ-45. По-късно играе в Академик (Варна) в периода 1950-52 година, Ударник (Бургас), Спартак (Бургас) и Локомотив (Бургас),

След края на кариерата си е изключително успешен треньор в детско-юношеския футбол. Започва в школата на Локомотив (Варна), а след поредното обединение във варненския футбол продължава и в тази на ЖСК-Спартак. Като треньор в школата на “соколите” става вицешампион с юношите старша възраст през 1969 г. След това работи в школата на Марица (Пловдив) (1971-76 г.).

Негови възпитаници са националите Живко Господинов, донякъде и Пламен Гетов, който идва във Варна на 17 години от Сунгурларе. И двамата обаче са участници на световното първенство в Мексико-86. При него е започнал пътя си и легендарният вратар Красимир Зафиров – 2 пъти вратар номер 1 на България, Красимир Венков-Джани, Енчо Недев, Пламен Михов и много други.

В школата на Марица (Пловдив) при него израства Георги Георгиев-Гецата, по-късно станал легенда на ЦСКА, национал и участник на световното първенство в САЩ-94. 

От екип Спорт на marica.bg изказваме съболезнования на роднините и приятелите му.  Поклон пред паметта му.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?