Следвайте ни

Най-куриозният автогол във футбола!

Най-куриозният автогол в историята на футбола падна на мача от американската MLS между Сан Хосе Ърткуейкс и ФК Далас. Даниел Вега материализира кошмарите на всеки един вратар, сътворявайки истинска глупост по време на мача между двата тима, който завърши при равенство 2:2.
При резултат 0:0 топката бе върната към Вега от съотборника му Флориан Джунгуърт, а стражът вместо да я спре, позволи на кълбото да мине под крака му и бавно, но славно да се търкулне зад голлинията. Куриозната ситуация мигновено влезе в заглавията на всички водещи таблоиди, а феновете скъсаха от подигравки вратаря заради детинската грешка. "Играя на най-хубавата позиция във футбола от дете. Днес се провалих, но както съм го правил в живота си, ще се вдигна. Обещавам. Хейтъри, извинете, но манталитетът ми е по-силен от вас", коментира Вега след комичната ситуация.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?