Следвайте ни

Наемат психолог в школата на Локо

Назначават още петима треньори през тази седмица на Лаута

Президентът на Локомотив Христо Крушарски предприе радикални мерки за заздравяването на дисциплината в Детско-юношеската школа и за подобряването на работата в нея. През последните два месеца, в които Крушарски отсъстваше от страната, академията заприлича на разграден двор. Още през тази седмица в ДЮШ ще бъде назначен психолог, който ще работи с всички подрастващи. До сряда в академията щатове ще получат още петима специалисти, съобщи пред "Марица" самият Крушарски. След серия от консултации той е решил на Лаута да въведе модела на работа от Динамо (Загреб). Академията на хърватския гранд е една от най-продуктивните в Европа и ежегодно вкарва в клубната каса десетки милиони евро.
Всеки набор ще има по двама треньори. Единият ще е специализиран за работа само в дадената възрастова група, а другият ще извърви целия път с въпросния тим. Това е практика не само в Загреб, а в повечето печеливши школи на Стария континент. Освен това предстои да бъде издадена заповед за ограничен достъп на родители до тренировъчния процес.
До тези радикални мерки се стигна, след като в градския противник "Ботев" отиде треньорът Милен Кунчев. Освен това в Коматево не спазили джентълменското споразумение и кадърът на черно-бялата школа Иван Гешев привлече две момчета от набор 2002. Жълто-черната фланелка облече и капитанът на 2004 Узунов. Миналата седмица пък трима юноши от младшата възраст напуснаха селекцията на Кириакос Георгиу и предпочетоха да отидат в Марково. Към всичко това се прибави и безпрецедентен медиен натиск срещу треньора на 2002 Георги Недевски и директора на школата Иван Маринов (Маслара).

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?