61

Надежда за Ман Юн! Британски милиардер готов да купи клуба

Манчестър Юнайтед и привържениците са на път да се отърват от мъртвата хватка, в която ги държат собствениците на клуба - семейство Глейзър. Британският милиардер сър Джим Ратклиф е готов да купи 20-кратният шампион на Англия, ако бъде обявен за продан. Това обяви негов говорител, след като "Блумбърг" съобщи за намерение на фамилията Глейзър да продаде миноритарен дял от футболния клуб.

"Ако клубът се продава, Джим определено е потенциален купувач", обяви говорител на милиардера пред "Таймс". И добави: "Ако има подобна възможност, ние бихме били заинтересовани в разговори за придобиване на собствеността в дългосрочен план."

Само преди ден американецът Илън Мъск обяви, че ще купи "червените дяволи", но по-късно уточни, че се шегува.

Джим Ратклиф е собственик на петро-химическата компания "Инеос" и има дългогодишни интереси в спорта. Британецът признава, че е фен на "Манчестър юнайтед" от дете, докато в момента той е собственик на френския клуб "Ница", швейцарският "Лозана", както и на колоездачният отбор "Инеос".


Компанията на Ратклиф е акционер и в отбора на "Мерцедес" във Формула 1.


В разгара на лятото Ратклиф отправи оферта за закупуване и на "Челси", но не се стигна до преговори за придобиване на клуба.


Състоянието на Ратклиф се оценява на над 28 милиарда паунда, като през 2020 г. той беше вторият най-богат човек във Великобритания. По-късно милиардерът се премести да живее в Монако.


"Манчестър юнайтед" се намира на дъното на Висшата лига с две загуби след първите два кръга от новия сезон. Феновете на клуба протестират срещу собствениците от фамилия Глейзър, призовавайки да продадат тима.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?