Следвайте ни

Националите и Бербатов спасяват момиче

viber icon

Футболистите от националния отбор по футбол и  рекордьорът по отбелязани голове с фланелката на държавния ни тим Димитър Бербатов се обединиха в кауза за спасяването на живота на 15-годишно момиче. Йоана Евгениева Иванова страда от Сарком на Юинг - злокачествен тумор на меките тъкани, който е агресивен, но за щастие е открит навреме.
Лечението се провежда в Турция, където момичето е преминало 6 курса химиотерапия и лъчетерапия. Заедно с прегледите всичко това е струвало 60 000 евро. След  това и била направена успешна операция, която също е с цена 60 000 евро. До тук лечението излиза 120 000 евро, които за щастие са събрани и платени.

Плануваното цялостно лечение е 12 месеца. Остават още 6 месеца. В тях ще има още 12 химиотерапии, които ще струват още 60 000 евро.

20 000 лева вече има събрани в сметката.

В спасителната акция участват Димитър Бербатов, Кирил Десподов, Ивайло Чочев, Николай Бодуров, Станислав Костов, Страхил Попов, Ивелин Попов, Тодор Неделев, Пламен Илиев, Благой Макенджиев, Запро Динев, Христо Златински.

Те са помогнали на Йоана с пари или със свои тениски, които са предоставени на търг.

Ако някой има желание да помогне на болното момиче, това е дарителската сметка:

Първа инвестиционна банка

IBAN :BG06FINV91501317244595

SWIFT CODE: FINVBGSF

Йоана Евгениева Иванова

пейпал акаунт: [email protected]

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?