64

Национал на ЦАР в плановете на Ботев, ще плащат на Славия

Ботев Пловдив проявява интерес към вътрешния полузащитник Исак Соле на Славия.

Канарчетата са фиксирали Соле още в мача помежду им на "Христо Ботев", завършил с победа на белите. Тогава халфът изигра много силен мач и почти не загуби единоборство на терена. От Ботев са наблюдавали национала на ЦАР в няколко мача и са останали впечатлени от видяното. 

Жълто-черните обаче ще трябва да платят трансферна сума, ако искат да вземат Соле, който има френски паспорт. Той пристигна на „Овча купел“ през зимата със свободен трансфер и подписа за 2 години и половина – до лятото на 2026-а.

Соле е взел участие в 10 мача на столичани, в които се представи на високо ниво. Юноша е на френския Лавал, а после преминава и във ФК Париж. За последно, преди да се озове при белите, носи екипа на румънския Прогресул.

Той е на 22 години и Ботев Пловдив вижда сериозен потенциал за развитие в него и бъдещ изходящ трансфер.

Не е изключено двата клуба да започнат преговори за играча, който се е понравил на спортния директор Артур Платек и старши треньора Душан Керкез.

Спортно-техническото ръководство и щабът вече са започнали работа по лятната селекция. Очаква се Ботев да привлече минимум 3-4 попълнения, с които да се вдигне класата за предстоящото участие в Лига Европа

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?