Следвайте ни

На Зоната на здравето: Подменят настилката на изкуствения терен

viber icon

Започна подмяна на настилката в така наречената Клетка(изкуствения терен) на Зоната на здравето, видя "Марица". 

Припомняме, че на 24-ти май премиерът Бойко Борисов и кметът на Пазарджик Тодор Попов направиха оглед на някогашния работнически спортен комплекс, като прекият мотив за това бяха плановете на градоначалника за реставрация на порутената спортна зала и възможностите за съпорт на държавата в тази връзка. 

На път за залата обаче официалните лица се спряха при играещи футбол на малки вратички пазарджиклии, които поискаха от кмета реновиране на терена.   

Историята на това игрище датира още с откриването на спортната база в ерата на зрелия социализъм - 80-те години на миналия век. 

Първоначално така наречената Клетка бе чиста проба терен за тенис корт(червена настилка), но в последствие бе занемарена и не нея бяха разположени малки вратички.

Преди 11 години с общински средства там бе изграден модерен терен с изкуствена настилка от най-висок клас. Жестоката експлоатация и печатът на времето обаче влошиха до голяма степен качеството на настилката, която до края на месеца ще бъде подновена с нова. 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?