61
Следвайте ни

На този конгрес загубиха всички, най-много Боби Михайлов

viber icon

Последният извънреден конгрес на БФС бе най-тъжният в историята на футбола ни. На форума в НДК във вторник загубиха всички. Парадокс е, че единственият, който спечели нещо, е загубилият изборите кандидат Димитър Бербатов.

На първо място загуби самият български футбол. На любимата игра у нас очевадно й е необходима кардинална промяна, а новите стари ръководители няма как да я направят. Това се показа и доказа в последните 16 години. 

Получи се революционна ситуация според лениновото определение "Масите не искат да бъдат управлявани по този начин, а върховете не могат да продължат да управляват". Това го показаха почти половината от управляваните от Михайлов и компания.

Спечелелият пореден мандат като шеф на централата Борислав Михайлов бе най-големият губещ. Може би затова капитанът на златния ни тим от САЩ-94 не се усмихна след обявяването на резултатите, нито вдигна победоносно ръце, както го правеше след предишните изборни победи. Самият той знае отлично как бе спечелен конгресът и колко ангажименти са поети за тази победа, която може с пълно право да се нарече пирова. Сега идва ред тези ангажименти да се изпълняват, а дори сторъкият Шива едва ли би могъл да угоди на всички. И оттам нататък ще започнат скандали и крамоли. 

Вече се чу, че един от хората, които са осигурили гласове за Михайлов, е побеснял, тъй като синът му не е попаднал в новия Изпълком. Под лупа ще се гледа и съдийството на мачовете на отборите с президенти в управата на БФС и дори за неволна грешка на някои стадиони могат да избухнат големи скандали. Това, че Боби не се появява по стадионите у нас, а ходи само на мачове в Разград, няма да го спаси от гнева на недоволните.

Като интелигентен човек Михайлов съзнава, че срещу него вече има огромно недоволство на половината функциониращи клубове. Със сигурност легендарният вратар си задава и въпроса дали са си стрували усилията и компромисите, за да угоди на тези, които настояваха да се върне начело на БФС. Защото със сигурност те са по-облагодетелствани от него. Той слава и пари си има. Може само да загуби през новия мандат. Докато част от тези, които най-яростно го подкрепяха, всъщност го правеха, защото няма от какво друго да преживяват, освен от паразитирането върху футбола ни. На футбола ни е необходимо обединение, а това няма как да стане с толкова много противници.

Димитър Бербатов също е сред губещите, тъй като не спечели конгреса. Той обаче единствен спечели нещо. Зад него застанаха хората, които искат промяна. А тя неминуемо ще се случи! И то може би по-скоро, отколкото се очаква.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Мимето

Мимето

14.10.2021 | 12:06

На Йосиф Кобзон мяза...Хич бива ли да е шеф на българския футбол?

Отговори
11 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?