61

На многая лета за Христо Бонев на 76! Честит да си, Маестро!

Днес една от емблемите на хилядолетния Пловдив навършва 76 години. Христо Бонев е нещо повече за града от велик футболист, легендарен капитан на Локомотив и националния отбор. Зума е от хората, които са призвани да творят живота и играта. Харизмата му покорява всеки, който се е докоснал до гения му. Независимо дали е редовият фен от Лаута, Голямата къща, Уембли или Ла Бонбонера. Или гиганти като Йохан Кройф, Франц Бекенбауер и Фабио Капело.

Дори тези, които нямат отношение към футбола не остават безразлични към него. Това се дължи на магията, дадена му свише да дарява и да се раздава. 

Безспорно Христо Бонев е сред най-големите фигури на Пловдив в по-новата епоха. Той се нарежда до знаковите личности на града като Георги Божилов (Слона), маестро Добрин Петков, Иван Теофилов, Добромир Тонев, Начо Културата, Божидар Здравков и още много други. Неслучайно съдбата бе сложила почти под един покрив Бонев, Слона и Катя Паскалева. И скрепи познанството им в приятелство.

Самият Бонев разкрива, че в живота си има три любови – футбола, Локомотив и съпругата Ема. В този порядък те се появяват в живота му, а той настоява, че всяка е сама за себе си и никога не би ги степенувал.

Тази вечер Зума ще бъде с Ема и с голямото си задружно семейство. Футболът и Локото ще присъстват духом на масата. Както и спомени от две епохи с най-емблематичните личности на Пловдив и България. 
История на една голяма любов, както се пее в една от вечните песни.

Екипът на „Марица“ и marica.bg желае на Христо Бонев и семейството му здраве и още много радости!

 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Локо Пд

Локо Пд

03.02.2023 | 13:46

Най големия жив и здрав

Отговори
1 1
Номер 8

Номер 8

03.02.2023 | 10:08

Честит рожден ден на най-великия за своето време Христо Бонев!

Отговори
2 3

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?