61

На многая лета! "Спартак" на 76!

Рожден ден празнува днес един от знаковите футболни клубове на Пловдив и България. Преди 76 години на този ден бе основан родния тим на великия Тодор Диев - "Спартак".

Корените на тима от борческия квартал Кючук Париж водят началото си от далечната 1947 година, когато на 15-ти октомври се сливат Народното физкултурно дружество (НФД) „Левски“ и НФД Ударник под името Левски-Ударник. Месец по-късно, на 15 ноември 1947г., е утвърдено и новото име на тима, което до ден днешен футболистите носят с гордост - Спартак.

С годините клубът постепенно си изгражда името на гранд, чиито цветове бранят велики имена, начело с Тодор Диев, чието име носи и стадионът на “гладиаторите”!

Шампионската титла от 1963 година остава най-голямото постижение в историята на клуба!

"От името на ПФК Спартак благодарим на всички бивши и настоящи ръководители, треньори и футболисти за всеотдайната си работа през тези години и пожелаваме на тях и на привържениците на клуба да бъдат здрави, горди и щастливи, винаги носещи Спартак в сърцето си!

Напред, “гладиатори”!"- написаха от клуба.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Минаха години...

Минаха години...

15.11.2023 | 23:33

Учехме и в събота /в гимназията/. Френски език /в нашия клас/ учехме десетина. И когато в събота играеше Спартак, свързвахме се с учителката /А.М/ и урока се прехвърляше в неделя. Събирахме се в хола /на бул. Руски/ в апартамента и. Тя бе приготвила кафето, поставяше цигарите на масата и започвахме. Един час минаваше неусетно. Та френския език ми се запази за цял живот. А на стадиона - малко преди началото Агата /със слънчогледа/ се появяваше със силен възглас "Хайде Спартак, хайде нашите". За съжаление К Гяуров унищожи отбора, за да прави велик друг пловдивски отбор. Дано възродения оцелее!

Отговори
1 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?