На Лаута започват трибуна Спортклуб след Бесика

"Спортклуб" ще е втората трибуна, която ще се изгражда на стадион Локомотив по време на основната реконструкция на съоръжението. Това е било решено на среща между представители на черно-белия фенклуб със заместник-кмета по строителството Пламен Райчев.

Публикуваме без редакторска намеса съобщението на фенклуба за работната среща при инженер Райчев:

Скъпи Локомотивци,
Както обявихме по-рано през седмицата, вече е сформирана работна група от привърженици на отбора, част от тях специалисти в съответните области, която се ангажира да следи строителството на стадион "Локомотив".
Удовлетворени сме, че резултатите от съществуването на групата не закъсняха.
Вчера, 21.06.2021 г., се проведе среща между представителите на черно-бялата общност и заместник-кмета на община Пловдив, г-н Райчев, която бе изключително ползотворна и за двете страни.
Получихме уверение от г-н Райчев, че средствата за трите трибуни са гарантирани и ще бъдат усвоени по предназначение, съобразно сроковете, заложени в договора между общината и изпълнителя, като особено важно уточнение е, че няма краен срок за усвояване на средствата.
Стадион „Локомотив“ ще бъде въвеждан в експлоатация поетапно, трибуна по трибуна, в хода на неговото изграждане.
В отговор на нашето искане, заместник-кметът гарантира, че трибуна „Спортклуб“ ще бъде следващата, по която ще се започне работа след построяването на трибуна „Бесика“.
Обсъдихме съвместно и проблема с инфраструктурата около стадион "Локомотив", както и липсата на достатъчно паркинги и подходи каквито са изискванията на УЕФА за типа съоръжение, и единодушно стигнахме до позицията, че това ще бъде предмет на съвместната ни работа занапред.
Дискутирахме бъдещи съвместни действия относно контрола и отчетността на изпълнението на проекта за стадион "Локомотив", както и идеи за сътрудничество между общината и работната група.
Изказваме благодарност на г-н Райчев за отделеното време, желанието за съдействие и за предоставяне на информация. Вярваме, че тази полезна и за двете страни практика на сътрудничество ще продължи, тъй като строежът на стадион „Локомотив“ е обществено значимо събитие, което вълнува хиляди пловдивчани.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Локомотивец

Локомотивец

23.06.2021 | 11:58

Според мен трибуна " СПОРТКЛУБ" е в сравнително добро състояние и трябва да беде ремонтирана последна.

Отговори
3 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?