102

Хебър с драматична победа над Литекс ВИДЕО

Хебър измъкна драматичен успех с 1:0 срещу Литекс(Ловеч) в мач от 14-тия кръг на Втора ПФЛ, който се игра на стадион "Хр. Гюлеметов-Бонбона" в Брацигово. В герой за домакините се превърна Томислав Папазов, който след гол с глава донесе 3-те точки на хебърци в последната минута от продължението на двубоя. Малко преди това домакините останаха и в намален състав след изгонването на Октай Хамдиев. 

Ето как се разви срещата в Брацигово:

Преди началото на двубоя футболисти и публика отдадоха последна почит с едноминутно мълчание на Юри Ленев, един от най-верните фенове на домакините, който почина преди няколко дни. 

Начало на мача:

Равностойни начални минути на срещата. Двата тима опипват слабите си страни.

11-та мин.: Какъв шанс за домакините! Живко Петков нацели напречната греда на вратата на Литекс след като стреля от няколко метра с гръб към 7-метровата рамка. Първа реална ситуация за гол в мача.

Постепенно хебърци напипват ритъма на играта и започват да свиват обръч около вратата на Литекс. 

18-та мин.: Първа нелоша възможност за Литекс. Галин Минков се бе включил в нападение при една контраатака на гостите и отправи удар с глава, който обаче излезе в аут.  

24-та мин.: Хебър проведе много хубава атака, започната от Георги Каракашев и преминала през Жак Пехливанов и Октай Хамдиев. Последният обаче не успя да отиграе акуратно топката в завършващата фаза на играта.  

Край на първата част: Без голове след 45 мин. игра!

Начало на второ полувреме.

49-та мин.: Жълт картон за Цветелин Тонев(Хебър).

50-та мин. Опасна ситуация в пеналта на Хебър. Митко Митков стреля по диагонала към вратата на домакините, но Петър Дебърлиев внимаваше и изби в корнер.

53-та мин.: Жак Пехливанов изпробва удар от 20 метра, но топката мина встрани от вратата на Литекс. 

54-та мин.: Опасен шут на Евгени Игнатов профуча край страничния дирек на Илия Шаламанов. 

56-та мин.: Хебър получи право да изпълни свободен удар близо до пеналта на гостите. Топката бе центрирана към Ивайло Тодоров, чийто удар с глава излезе в аут.

58-ма мин.: Двойна смяна в Хебър. Жак Пехливанов и Живко Петков напускат играта за сметка на Тодор Чаворски и Иво Михайлов. 

59-та мин.: Опасност пред вратата на Хебър! Гостите проведоха хубаво слизане по десния си фланс, топката бе подадена успоредно на голлинията пред Петър Дебърлиев, където Цветелин Тонев с решителна намеса изби кълбото преди връхлитащия Митко Митков от гостите. 

63-та мин.: Литекс оцеля! Емо Манев пусна хубаво топката към Мартин Вълчинов, който обаче стреля разочароващо от 12 метра.

Второто полувреме е доста по-интересно от първата и публиката на стадиона в Брацигово определено не скучае.

65-та мин.: Смяна в Литекс. Марк-Емилио Папазов заменя Петър Чалъков.

67-ма мин: Хубав удар на Емануил Манев от 25 метра е избит в корнер от стражът на гостите. 

71-ва мин.: Александър Бастунов сменя Евгени Игнатов в Хебър.

75-та мин.: Митко Митков направи пробив отляво и подаде успореден на голлинията на Хебър пас, но негов съотборник не успя да засече топката на метър от вратата на домакините.  

78-ма мин.: Шанс за Литекс. Митков изкочи зад отбраната на Хебър, но не успя да надигра Дебърлиев, домакините протестираха за засада. 

В последните минути хебърци започват да рискуват в нападение и това отваря големи пространства в игралото им поле, което помага на Литекс за бързите им контри.  

81-ва мин.: Силен, но и доста неточен удар на Тодор Чаворски в аут. 

82-та мин.: Тонев бе много близо до гол за Хебър. Капитанът на домакините влезе в пеналта на Литекс и стреля по земята в долния ляв ъгъл, където Илия Шаламанов се разтегна и изби в корнер. При последвалото центриране Томислав Папазов стреля с глава в аут.   

84-та мин.: Нова смяна в Хебър. Младокът Джеймс Лима замени поизморения Георги Каракашев.

85-та мин.: Шанс за гостите. След ново слизане по десния фланг топката отиде у Марк Папазов, който обаче за щастие на хебърци стреля от малък удар в аут. 

Последни 5 минути от редовното време. Хебър започва изцяло да играе ва банк в търсене на победен гол. 

90-та мин.: Червен картон за Октай Хамдиев. Хебър остава в намален състав до края на мача.

90+3-та мин.: Хебър иска дузпа за игра с ръка на защитник на Литекс. Съдията остава безмълвен.

90+4-та мин.: ГОООООООЛ! Хебър повежда с 1:0 след гол с глава на Томислав Папазов!

4 минути ще бъде продължението на редовното време. 

КРАЙ НА МАЧА, ХЕБЪР СЕ ВЪРНА НА ПЪТЯ НА УСПЕХА!

Хебър: Петър Дебърлиев, Томислав Папазов, Ивайло Тодоров, Цветелин Тонев(к), Мартин Вълчинов, Георги Каракашев,(84-Джеймс Лима) Жак Пехливанов(58-Тодор Чаворски), Евгени Игнатов(71-Александър Бастунов), Емануил Манев, Октай Хамдиев, Живко Петков(58-Ивайло Михайлов)

Гл. съдия: Владимир Вълков(Пд)

Стадион "Хр. Гюлеметов", Брацигово: 300 зрители

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?