Ботев с първа победа навън след 375 дни

Ботев сложи край на черната серия без победа на чужд терен с измъчен успех 2:1 над изпадналия във финансов колапс Дунав. Голове на Фернандо Виана в двете полувремена спечелиха безценните три точки за канарчетата, а в самия край Ахмед Ахмедов от дузпа отсрами домакините, които от утре спират тренировки, заради тоталния разпад на клуба.

Ботев откри резултата в 13-ата минута, след като Тонев центрира отляво, а Виана матира Макенджиев, за да изведе отбора си напред в резултата. Дунав отвърна с удари на Христов и Щерев, които не попаднаха в целта.

Домакините опитаха да се върнат в мача, но Ахмедов не намери целта.

В началните минути на второто полувреме Ботев узакони победата си с нов гол на Виана, а асистент отново беше Александър Тонев, но този път пасът дойде отдясно по атаката на "канарчетата".

Дунав тръгна да атакува, а с влизането на Селеменев и Кавалканте наставникът Людмил Киров опита да промени играта на тима си. Антонио Вутов беше на голова позиция в 62-ата минута, но ударът му не намери целта. 

Русенци опитаха да се върнат в двубоя поне с почетен гол, но Ахмедов и Селеменев не намериха целта, а удар на Щерев в 82-ата минута нацели напречната греда на Георгиев.

Три минути по-късно Перейра беше изгонен за нарушение срещу Кавалканте около наказателното поле на Ботев. Съдията отсъди дузпа, а от бялата точка Ахмедов намали изоставането на русенци до 1:2.

След този успех Ботев вече има 13 точки в класирането, колкото има и Дунав, но "канарчетата" вече са на 10-ото място.

КРАЙ НА МАЧА

87 - Смяна в Ботев. Ничев влиза вместо Неделев.
86 - ГООЛ! Ахмед Ахмедов от дузпа връща Дунав в мача. Реферът Железов посочи бялата точка, след като Перейра повали Кавалканте около пеналта. Бургаският арбитър реши, че нарушението е вътре и изгони бразилеца.

75 - Греда на Свилен Щерев.
49 - ГОООЛ! Фернандо Виана удвои с много красив гол. Александър Тонев поднесе топката на бразилеца пред пеналта и той с отличен удар прати топката в горния ляв ъгъл на Макенджиев.

47 - Корнер за Ботев. Неделев центрира на близката греда, но Ковачев изчисти топката напред

НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

42 - Лазар Марин с навременна намеса ликвидира голова опасност пред Георгиев.
39 - Удар на Ахмедов към вратата на Ботев, топката не намери целта 
33 - Пряк свободен удар за Дунав. Щерев центрира добре, Димов опита да играе с глава, но Кристиан Димитров изчисти в корнер
23 - Тонев пропусна златен шанс да удвои, след като от 2 метра не успя да нанесе удар.
15 - Силен шут на Стефан Христов мина на метри покрай левия дирек на Янко Георгиев.
13 - ГОООЛ! Шопов намери Тонев по крилото и след центрирането му Фернандо Виана откри с втория си гол за сезона.

10 - Тодор Неделев намери в пеналта Александър Тонев, но ударът му бе блокиран.
8 - Странична ножица на Свилен Щерев, топката мина над вратата.
3 - Дунав пропусна да открие. Юношата на Локомотив Свилен Щерев бе намерен непокрит в пеналта на Ботев, но ударът му с глава мина покрай рамката.
1 - Начало на мача.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?