Ботев на върха в А група след 3:1 над Левски ВИДЕО

Ботев се изкачи на върха във временното класиране в Ефбет лига след убедителна победа с 3:1 над Левски. Тодор Неделев излезе за първи път като титуляр след 237 дни и ознаменува това с гол. 28-годишният техничар бе на терена близо час и помогна много за успеха. С успеха си тази вечер канарчетата натрупаха 10 точки като изпревариха Черно море и Враца, на които предстои да изиграят своите срещи от петия кръг.

Мачът започна с атаки и към двете врати по фланговете. Още в 4-ата минута Антоан Бароан имаше шанс да обстрелва вратата на Николай Михайлов от точката на дузпата след балонно центриране, но ударът му мина встрани. Пет минути след това Симеон Славчев стреля опасно с глава, но топката бе спряна от неговия съотборник Мартин Петков по пътя към вратата на Аргилашки.

В 13-ата минута Рабей засече центриране от корнер, а Михайлов изби и топката попадна в Антоан Бароан, който отблизо я прати във вратата, но голът не бе признат след намесата на ВАР и отсъдена засада. Натискът на домакините продължи и в 19-ата минута Михайлов отрази с вещина далечен удар на Тодор Неделев. "Сините" също имаха шанс в 28-ата минута, когато Георги Миланов шутира от далечна дистанция, но Георги Аргилашки се намеси и изби топката в корнер. Шест минути по-късно Христос Шелис бе най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле на "канарчетата", но шутира над вратата.

В добавеното време на първата част Па Конате се измъкна зад защитата на гостите и бе задържан за фланелката от Патрик-Габриел Галчев. Съдията Ивайло Стоянов посочи ялата точка за дузпа и изгони футболиста на Левски с директен червен картон, а решението му бе потвърдено и след разглеждане на ситуацията с ВАР. Тодор Неделев пък не сгреши от 11-метровия наказателен удар за 1:0, след което двата тима се оттеглиха на почивка.

Левски можеше да изравни пет минути след началото на втората част, но Георги Аргилашки отрази с блестяща намеса силен удар на Мартин Петков от далечна дистанция. Три минути по-късно Филип Филипов бе изведен по дясното крило, но след удара му Ники Михайлов боксира топката. Домакините продължиха да натискат и Емануел Току отправи силен удар, който отново бе спасен с крак от Михайлов. 

В 59-ата минута Христос Шелис се намеси решително при удар на Филип Филипов, който се пребори за топката пред наказателното поле и навлезе в него. Четири минути след това Радослав Цонев шутира от пряк свободен удар, даден за нарушение на Дилан Мертенс срещу Здравко Димитров, но не уцели вратата. В 65-ата минута Па Конате се справи с Иваайло Найденов на левия фланг и центрира балонно в наказателното поле, където Симеон Славчев не се намеси умело и с глава си вкара автогол за 2:0. В 71-ата минута домакините искаха дузпа за влизане на Шелис в краката на Димитър Тонев. След преглеждане на ситуацията от ВАР не се стигна до изпълнение на 11-метров наказателен удар. Четири минути след това Тонев центрира отляво, Бароан изпревари Иван Горанов и се разписа за 3:0.

 
В 79-ата минута Левски получи шанс да изпълни дузпа за нарушение на Филип Филипов срещу Здравко Димитров, който показа добра техника и се измъкна много добре между двама защитници на „канарчетата“. Радослав Цонев не сгреши от бялата точка и вкара за 3:1. В добавеното време Христос Шелис първо се опита да скъса фланелката и шортите на Антоан Бароан, а после го избута в гръб, но не получи втори жълт картон. В последните секунди Радослав Цонев шутира по земя от пряк свободен удар, а Георги Аргилашки хвана топката.

КРАЙ НА МАЧА
90 - Ще се играят минимум 4 минути добавено време.
87 - Двойна смяна в Ботев. Станислав Работов и Иван Василев влизат вместо Току и Илиев.
80 - ГОООЛ! Радослав Цонев от дузпа намалява разликата. Реферът Ивайло Стоянов посочи бялата точка за нарушение на Филипов срещу Здравко Димитров.
75 - ГОООЛ! Бароан бележи за 3:0, след като технично засече центриране на Тонев.

71 - Смяна в Ботев. Димитър Тонев влиза вместо Рабей.
65 - ГОООЛ! Симеон Славчев си отбеляза автогол. Атанас Илиев натисна Славчев, който с глава прати топката в мрежата зад Михайлов.

62 - Смяна в Ботев. Кевин Янсон влезе вместо Неделев.
58 - Филипов излезе сам срещу Михайлов, но Шелис успя да го парира.
54 - Емануел Току стреля от 20 метра, топката се отби от защитник на Левски, но вратарят Михайлов с крак удпя за спаси.
50 - Силен диагонален шут на Петков, но Аргилашки изби в корнер.
НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ
45 + 1 - Тодор Неделев от дузпа ознаменува първия си мач като титуляр след 237 дни. Па Конате се измъкна зад защитата на гостите и бе задържан за фланелката от Патрик-Габриел Галчев. Съдията Ивайло Стоянов посочи ялата точка за дузпа и изгони футболиста на Левски с директен червен картон, а решението му бе потвърдено и след разглеждане на ситуацията с ВАР.
 
32 - Уникален пропуск на Шелис. От 2 метра защитникът на Левски би над вратата на Аргилашки.
28 - Вратарят Аргилашки спаси много силен шут на Георги Миланов от 25 метра.
19 - Страхотен удар на Тодор Неделев и брилянтно спасяване на Николай Михайлов.
12 - Антоан Бароан с добавка прати топката в мрежата зад Николай Михайлов, но гол не бе зачетен. Вратарят на Левски парира първия удар на Реда Рабей, но бе безпомощен при шута на Бароан. Реферът Ивайло Стоянов се консултира с ВАР и се оказа, че Бароан е бил в засада.
8 - Първи шанс и за Левски. Непокритият в пеналта Симеон Славчев стреля с глава, но топката се удари в крака на негов съотборник и не влезе във вратата.
4 - Антоан Бароан от чиста позиция не улучи вратата.
3 - Първа голова възможност в мача. Завърналият се като титуляр Тодор Неделев и Николай Минков от удобни позиции в пеналта не успяха да нанесат удар.
1- НАЧАЛО НА МАЧА
Ботев Пловдив: Аргилашки, Генев, Супрайен, Конате, Минков, Бароан, Рабей, Мартенс, Току, Неделев, Илиев;

Левски: Михайлов, Галчев, Славчев, Шелис, Горанов, Найденов, Б. Цонев, Миланов, Бари, Димитров, Мартин Петков

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
еее

еее

21.08.2021 | 12:43

Смешна дузпа...

Отговори
2 0
Факт

Факт

21.08.2021 | 08:57

Много слаби и двата отбора

Отговори
4 6
Драган

Драган

21.08.2021 | 09:12

Много важно е да си разбирач.

Отговори
3 3
намръщенЪ

намръщенЪ

20.08.2021 | 23:00

Ай, канарииииииииииии! Честито!

Отговори
14 2

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?