Ботев разкова Марица с 6:0

Ботев стартира ударно в контролите като буквално разкова Марица с 6:0 в спаринг, игран на естествения терен №1 на в Коматево. За жълто-сините остана унижението от разгромната загуба и въпросът защо трябваше да излиза за мач на втория ден от подготовката.
От тима на канарчетата отсъстваха Тодор Неделев, Антонио Вутов и Димитър Пиргов, които получиха почивка от старши треньора Ферарио Спасов. Сред титулярите попаднаха младоците Станислав Работов, Бисер Бонев, Станислав Шопов и Никола Илиев, за когото на трибуните се говореше, че е наблюдаван от скаути на Аякс.

Още в 3-ата минута Александър Тонев не остави никакви шансове на стража на Марица Горан Гръблев с топовен удар, който попадна в горния десен ъгъл на вратата. След вихреното начало действията на терена се поуспокоиха и чисти положения пред двете врати липсваха. “Канарчетата” удвоиха аванса си в 23-ата минута след рикошет в гърба на защитник на Марица.

Центриране на Филип Филипов от десния фланг се отби в тялото на бранител, а топката смени коварно посоката си на движение и падна под гредата на Гръблев. В 30-ата минута Станислав Шопов направи резултата класически след хубаво остро подаване по земя от Александър Тонев. Младокът подложи крак на пътя на топката и от няколко метра не сбърка. В 37-ата минута вратарят на “пиратите” улови техничен удар на Лъчезар Балтанов от границата на наказателното поле.

Тоталното надмощие на Ботев доведе до четвърти гол, отбелязан от капитана Лъчезар Балтанов. Халфът изскочи зад гърба на защитата на маричани и с техничен удар покрай вратаря направи преднината на тима си още по-изразителна.

С началото на второто полувреме в игра се появиха доста футболисти от резервните скамейки на двата тима. В 62-ата минута отборът на Марица можеше да отбележи почетен гол, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата. В рамките на две минути Тодор Тимонов опита да застраши вратата на Аргилашки, но веднъж топката срещна тялото на защитник, а при втория си опит стреля в аут.

В 77-ата минута отново Тимонов пробва да се разпише, но шутът му премина покрай вратата. В 80-ата минута Димитър Тонев отбеляза, изведен очи в очи с Илия Николов. Младокът напредна и прати топката в свободния ляв ъгъл. В 87-ата минута Стефан Попов оформи крайния резултат с красив удар.

БОТЕВ: Янко Георгиев, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Станислав Работов, Лазар Марин, Радослав Терзиев, Лъчезар Балтанов, Станислав Шопов, Александър Тонев, Бисер Бонев, Никола Илиев

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?