На бас, че не знаете тези 21 неща за Финландия, Чичо Гошо също не ги е чувал

Националният ни отбор се изправя срещу Финландия в поредния си безсмислен мач по футбол. Трупата на Георги Дерменджиев, която е меко казано огледало на мениджърски интереси и раболепни метани, ще играе довечера на Националния стадион "Васил Левски" срещу отбор, който представлява държавата с най-много метал банди на глава от населението. понеже нищо хубаво няма да видите в мача на селекцията на Георги Дерменджиев с фините, то препоръчвам ви да прочетете тези 21 неща, които със сигурност не знаете за тази страна.

Финландия е страната с най-висок стандарт на живот в света. Намираща се в Североизточна Европа, тя граничи с Швеция, Норвегия и Русия.

Вижте тези 21 интересни факта за мразовитата държава:

* Населението на Финландия е около 5.5 млн. души. Плътността му е 18 жители на кв. км - най-ниската в ЕС. На другия полюс се намира Малта, в която 1274 души живеят на един квадратен километър. 

* Във Финландия има повече сауни, отколкото автомобили. В страната се намират и някои от най-странните подобни съоръжения, разположени на невероятни места – като например в кабинков лифт или на кораб.

* Финландия е част от Феноскандия, не Скандинавия. Това е географска област, която обхваща териториите на Скандинавския и Колския полуостров, Финландия и части от Карелия.

* Едно от най-странните състезания в света се провежда във Финландия. То е за двойки и се състои в това съпругът да премине трасето, носейки жена си. Наградата – теглото й, но в бира.

* На границата на Швеция и Финландия се намира голф клуб: половината от дупките му са в едната държава, а другата половина - в другата.

* Във Финландия 9 от 10 пластмасови бутилки се връщат за рециклиране. Почти 100% от стъклените бутилки също се рециклират.

* Единствената цел на круизен кораб, който се движи между Стокхолм, Швеция, и Хелзинки, Финландия, е да си купите евтин алкохол.

* В страната, когато някой получава докторска степен, се сдобива и с шапка и меч.

* Премахването на ноктите на домашни котки е законно в повечето американски щати, но е забранено в най-малко 22 страни, сред които Германия, Финландия, Швейцария, Австралия, Нова Зеландия и Япония.

* През 2010 г. Финландия стана първата страна в света, която постанови, че достъпът до интернет е законно право на жителите й.

* Всяка година Финландия увеличава площта си с около 7 кв. км. Това се дължи на топенето на ледниците.

* Шведският мебелен гигант ИКЕА кръщава меката мебел, холните маси и лавиците на места в Швеция, леглата, гардеробите и мебелите за антре на забележителности в Норвегия; килимите на места в Дания, а масите за хранене и столовете – на дестинации във Финландия.

* В страната има курорт, в който спите в стъклено иглу, за да наблюдавате Северното сияние.

Хвърлянето на мобилни телефони е официален спорт във Финландия.

* В държавата има повече хеви метъл банди на глава от населението, отколкото във всяка друга страна по света.

* Средно около 1 на всеки 10 затворници във Финландия е успял да избяга от затвора през 2013 г. Това нарежда страната на първо място в Европа по бягства от затвора.

* В страната слот машините се управляват от дружество с нестопанска цел, което дава всички свои приходи за благотворителност.

В Burger King във Филнадия има сауна.

* Праисторическите финландци, подобно на повечето сибирски народи, считат мечката за духа на предците си.

* Финландия празнува "национален ден на поспаланковците“, когато последният събудил се човек в къщата е хвърлян във водата от ранобудните.

Паспортите, издадени от Великобритания, Швеция и Финландия, предлагат безвизово пътуване до повече страни, отколкото всички останали паспорти по света.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
I van Delch

I van Delch

18.11.2020 | 07:09

Браво, прочетох с интерес.

Отговори
1 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?