Следвайте ни

Мярката „60/40”: Хебър с остро възражение по отказ на Агенция по заетостта

viber icon

Ръководството на ФК Хебър 1918(Пазарджик) внесе днес възражение срещу отказ на Агенция по заетостта, Дирекция „Бюро по труда“ – Пазарджик, с който клубът не е одобрен по продължението на мярката „60/40”(ПМС № 151/03.07.2020 г.).

От Хебър искат справедливо преразглеждане на казуса, който е специфичен, защото се касае за дружество с нестопанска цел, което не може да осъществява търговска дейност и да формира печалба като функция от това. 

„Считам, че отказът е незаконосъобразен и неправилен поради което Ви моля да отмените същия, да преразгледате отново преписката и да одобрите ФК„ХЕБЪР 1918“ за изплащане на средствата по реда на ПМС № 151/03.07.2020 г.”, се казва в подписаната от Председателя на УС на клуба Найден Шопов жалба.

Тя е адресирана по компетентност до Директора на Бюрото по труда в областния център Дочка Димкова. 

„В отказа са цитирани несъществуващи законови разпоредби, въз основа на които сте се опитали да обосновете отказа от изплащане на средства на ФК „Хебър 1918“. Това грубо погазва законните ни права и може да се квалифицира като злоупотреба с власт.”, се споменава още във възражението.

В него пунктуално и мотивирано шефът на Управата Найден Шопов сочи и останалите си съображения срещу решението на Бюрото по труда в Пазарджик.

„Марица” потърси за коментар директорът Дочка Димкова, която обясни, че действително се касае за специфичен казус, който е леко встрани от стандарта.

„Именно поради тази причина препратихме първоначалното искане на ФК Хебър 1918 до експертите ни в Агенцията по заетостта в столицата. Отказът реално е издаден на базата на тяхната резолюция. Все още не сме получили на хартиен носител жалбата на клуба и след като това се случи ще се запознаем с мотивите и ще ги разгледаме повторно.”, коментира г-жа Димкова. 

Като препъни камък по казуса тя цитира дарение към клуба, заради което формално не се стигнало до нетно намаление на приходите с 20 %-та каквото е изискването по ПМС № 151/03.07.2020 г.”.

От Хебър обаче категорично не приемат тези доводи като твърдят, че спадът на приходите в клуба е дори 30-40 %-та спрямо миналогодишните.

Отвъд счетоводното жонглиране с числата, от Управата на клуба призовават за разглеждане на казуса по същество, а не на базата на буквоедството и запетайките. „Ние кандидатстваме по тази мярка с цел подкрепа на ФРЗ(Фонд работа заплата), а не поради някакви капризи или глезотии. Тези средства бяха заложени като постъпления в план-сметката на клуба за третото тримесечие и трябва да послужат за изплащане на забавените възнаграждения на футболисти, които вече не са част от Хебър.”, поясниха от „Бенковски” – 200.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?