Следвайте ни

Молива: Човек от управата подведе Самуилов за нулевата година

viber icon

Човек от ръководството подведе Георги Самуилов да обяви миналата година за нулева, каза прокуристът на ПФК "Ботев 1912" Асен Караславов на пресконференция в Коматево. 

"Сега въпросният човек не работи в клуба (б.а. визира се директорът Адалберт Зафиров). След загубата за Купата, г-н Самуилов взе решение да вдигне бюджета. Разгледахме 5-6 предложения за треньор, като избрахме Желко Перович, тъй като беше с най-добра визитка. Той поиска подсивлане с 5-6 футболиста. Изчакахме, но отборът не тръгна в правилна посока и освободихме треньора и някои от новите играчи", разказва Караславов.

"Не е тайна, че всяко едно разтрогване струва много пари. Плащат се неустойки, а и трябва да се търсят нови играчи. Разбирате, че тези разходи не са планирани в бюджета на клуба и се налага да се добавят отнякъде. Това прави собственикът. Имахме много други идеи, но не се получиха, признава Молива.

"Към днешна дата имаме оферта само за Тодор Неделев от Трабзонспор. Уточнявам - Ботев не продава играчите си. Когато получим предложение, ние питаме първо футболиста както ми сли по въпроса. Чак след това преговаряме с клубовете. Майнц вече не е страна в бъдещ трансфер на Тодор Неделев. От 30 юни правата му са само на Ботев. Към други играчи от отбора ни интерес няма", допълва Караславов.

"Сега анализираме грешките си и вървим напред. Нямаме поставена цел за новото първенство. Това ще стане седмица преди старта му", допълва прокуристът на Ботев.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?