Следвайте ни

Мненията на Георги Дерменджиев и играчите след мача ВИДЕО

viber icon

Селекционерът Георги Дерменджиев:
“Много пъти съм го казвал, че футболът е игра на голове. Направихме максималното, но във футбола се иска и малко шанс. В крайна сметка се гледа резултатът. Беше много важен мач за българския футбол, но така се получи. Най-вероятно ще се обърне голямо внимание на по-младите момчета. Говорим за млади, но отборът трябва да бъде окомплектован. Преди този мач загубихме доста играчи. Няма какво да обвиняваме тези момчета. Държаха се достойно. Искаха тази победа, но такава е реалността. Трябва да ги подкрепяме и уважаваме. Ще минат доста години, докато върнем славата на националния отбор. Има млади момчета, които израстват.

Трябва да заложим на тези момчета, защото нямаме други в момента. Не трябва да ги хокаме. Това е реалността. Унгария има играчи в Бундеслигата. Ние на този етап нямаме. След известно време мисля, че ще имаме пак”.

Георги Йомов, автор на гола за България:

“Бяхме по-добрият отбор на терена, но получихме доста глупави голове и това ни приключи. Говорим да внимаваме, но така се получи, че не успяхме. Мисля, че бяхме агресивни през целия мач, но така се получи. Мисля, че сме доста сплотен колектив и мисля, че ще успеем да се вдигнем. Забравяме този мач и продължаваме да работим здраво”.

Васил Божиков, капитан на отбора:

“Говорихме доста за този мач. Настроението не е добро, имахме надежда, че нещата могат да се получат, но уви. Смятам, че имахме добри моменти, но футболът е игра на грешки, а те се възползваха от нашите. Техният вратар направи почти невъзможното да ги спаси. Браво на тях, трябва да кажем. Ние трябва да потърсим грешките си и да продължаваме да работим. Трябва да продължим изграждането на националния отбор и да сме задружни”.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?