Митов: Само здрави ще се подготвим добре(ВИДЕО, СНИМКИ)

Щом останахме в България ще се готвим в Пазарджик, заяви треньорът

Футболният тим на Хебър започна с встъпителни тренировки зимната си подготовка. На този етап поради здравословни проблеми с отбора не се готвят Мартин Вълчинов и Стойчо Папазов, а Тодор Гочев тренира на облекчен режим. Всички останали момчета водят занимания под ръководството на Николай Митов и асистентите му. 

Доволен съм от формата, в която футболистите се явиха след зимната ваканция. Най-важното от тук насетне е да сме здрави за да проведем пълноценна подготовка. Свършим ли всичко планувано за този предсезонен цикъл, значи сме си изпълнили първата и основна задача през зимата.”, сподели треньорът Николай Митов.

Заради COVID пандемията в Хебър взеха решение тази година отборът да остане в България по време на цялата си зимна подготовка.

„Претеглихме всички плюсове и минуси при евентуален лагер в Турция, който вече бяхме резервирали. Най-голямата опасност бе свързана с евентуално карантиниране на футболист или повече от един при положителен тест за COVID. Това би означавало изолация и провал на подготовката заради нарушаване на тренировките. Затова отказахме режима в южната ни съседка.”, обясни Митов.    

Според него в Пазарджик има всички условия тимът му да проведе пълноценна подготовка. „Ако ще сме в България няма смисъл да ходим някъде извън Пазарджик. Нашата базата е на отлично равнище. Имаме тревни и изкуствени терени за тренировка, фитнес, сауна, мини басейн. За двуразови тренировки съответно стаи за почивка, възстановяване. Подсигурено е и хранене на футболистите.”

По време на зимната пауза в Хебър бяха привлечени 4 нови попълнения в лицето на Николай Дичев, Георги Търтов, Евгени Игнатов и Николай Янков. Треньорът на хебърци смята, че с новите играчи тимът му ще бъде още по-силен напролет 

Очаквам новите да вдигнат нивото на отбора. С тях ще получим нужната ширина в състава, а от там и повишаване на конкуренцията. Без нея няма как да има надграждане.”, убеден е Николай Митов, който разкри, че като цяло зимната селекцията в Хебър е завършена.  

Ники Митов  смята, че с една добра подготовка Хебър ще  стои солидно в иначе изравнената като цяло Втора лига. 

През есента се видя, че който подцени даден отбор яде шамар. Групата е трудна и в голяма степен изравнена. Ние спечелихме немалко точки и смятам, че вече ни имат респекта. Продължаваме да играем мач за мач пък каквото дойде. Разбира се че, ако се класираме втори или идем на бараж няма да се откажем от възможността за Първа лига, но едни  свръхочаквания към Хебър в момента не биха били от полза. Винаги съм бил привърженик на това един отбор да прогресира естествено, т.е. стъпка по стъпка.”  

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?