102

Митов: Контузиите са проблем, но продължаваме да се готвим

"До момента изпълняваме в пълен обем задачите, които преследваме в зимната подготовка. Нямаме пропаднала тренировка, нито отменена или отложена контрола." Това заяви старши-треньорът на Хебър Николай Митов след първия етап от лагера на отбора в Анталия, Турция. Пазарджкилии се готвят вече 11 дни на турската Ривиера, през което време изиграха и два контролни мача. 

"По отношение на отминалия мач с Дукаджини(Кина), завършил 1:1 съм доволен от старанието на момчетата. Особено през първото полувреме доминирахме в играта и на терена видях много хубави неща от наша страна. Контролирахме играта и просто трябваше да вкараме положенията, които имахме. Говоря за 2-3 стопроцентови положения. В началото на втората част ни отбелязаха лек гол, който бързо върнахме. Лошото е, че непосредствено преди началото на мача Емо Манев получи нелепа контузия.

Именно травмите на няколко от момчетата ме притесняват за момента, защото нарушават подготовка им в много важен етап от нея. Отделно от това тези контузии ме ограничават при състава за контролите. Губим дълбочина и съм принуден няколко човека да ги държа на терена по 90 минути, а не са готови да играят на този етап по толкова в условия на двуразови тренировки и мачове през 3 дни. Пет човека в лазарета са много за нашата група тук, но нямаме друг избор освен да продължим да се подготвяме с останалите", сподели Митов. 

Той допълни, че има вероятност Мартин Михайлов да остане да се готви в Пазарджик и да не пътува за Анталия. "Проблемите с транспортния хаос, който засегна в последните 5 дни летищата на Истанбул не позволи и към днешна дата на Мартин да дойде при нас. Ако утре(б.р. петък) не успее да дойде, няма да има смисъл да пристигне за 4-5 дни в най-добрия случай и после отново да пътува. При такава хипотеза той ще се остане да се готви по индивидуален план в Пазарджик с кондиционния треньор на школата. Добре е, че все пак поне Жак Пехливанов успя рано тази сутрин да излети за Истанбул и си е вече в България. След като мине ядрено-магнитен резонанс ще знаем какво го очаква като лечение в следващите месеци", разясни още треньорът на хебърци.      

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

На кой футболен отбор сте привърженик?