Следвайте ни

Митко Илиев: Имаме опит, сме с манталитет на евробоец ВИДЕО

viber icon

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев изрази оптимизъм преди предстоящия мач със Словацко в Лигата на конференциите. 

"Запознати сме със силните им страни, а също и с някои от слабите. Надяваме се да съумеем да се възползваме от слабостите им. И двата отбора сме равностойни, но се надяваме да излезем като победители от двубоя. Надявам се, че въпреки кадровите промени, които настъпиха, новите ще направят така да не се усети липсата им. Мисля, че с помощта на нашата публика ще можем да влезем с преднина в реванша.

Лек минус е, че голът на чужд терен вече няма такава тежест. Натрупахме опит и мисля, че отборът е изградил манталитет на евробоец. Агресивен отбор са. Стилът им е подобен на нашия от най-добрите ни дни. Разчитат много на пресата, но ние трябва да се опитаме да излезем от нея. Имат бързи футболисти, центриранията им също са силна страна. Чисто футболно мисля, че не им отстъпваме. Важното е кой ще е по-спокоен и по-концентриран”, заяви Илиев.

"Всички в клуба са амбицирани да продължим развитието на този отбор, който последните две години извоюва правото да се нарича фактор в българския футбол. Трябва да сме реалисти. Няма отбор, който е напуснат от петима неизменни титуляри. Няма как да не се отрази. Няма да е лесно да се повторят последните два сезона. Да, дойдоха качествени футболисти, но ще им трябва време. Феновете трябва да погледнат реално.

Това първо стъпало тази година е най-трудно. И преди година имахме доста трудности, но Словачко са изненада в Чехия. Последната година са постигнали успех. Ако сега не тръгнат нещата по най-добрия начин и сме неубедителни, се надявам хората да не започнат да се обръщат срещу нас. Защото клуб и фенове са едно цяло", каза още Димитър Илиев. 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?