61
Следвайте ни

Министърът на енергетиката с много лоши новини за Берое

viber icon

Бъдещето на Берое е заложено на карта. Министърът на енергетиката Александър Николов обяви, че ще спре начина на финансиране на клуба от страна на ТЕЦ "Марица Изток 2". Той е на мнение, че няма причина дружеството да подпомага заралии, след като финансовите резултати не го позволяват.

"Много дълго време ТЕЦ "Марица Изток 2" беше използван за субсидиране на футболен клуб. Доколкото ми е известно, последните подобни инициативи са се случвали преди около 30 години. Доста футболни клубове минаха през това да намират съвсем нормални търговски решения за функционирането си. Няма каквато и да е причина, нито каквато и да е пазарна или финансова логика, едно от дружествата в най-тежко финансово състояние да подпомага спортна, футболна или какъвто и да е друг тип социална дейност, когато финансовите му резултати не го позволяват", коментира Николов.

"Дори това да продължи да се случва, то не трябва да се случва под Министерство на енергетиката, а, ако се наложи подобна стъпка, да се координира с Министерство на спорта.

Индиректно към нас и към екипа достигнаха слухове, че това нещо ще доведе до сериозно сътресение от социален характер в конкретния град. Бих искал да кажа, че българското население не е длъжно да прави подобен тип разходи, под формата на което и да е енергийно дружество под шапката на БЕХ (Български енергиен холдинг)", допълни министърът на енергетиката.
"Стъпките, които са предприети от страна на БЕХ за премахване на този разход, ще бъдат следвани", каза още Александър Николов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Социализъм в действие

Социализъм в действие

22.12.2021 | 09:40

При соца Локото бе на заплати към железниците, Ботев - към армията, а Спартак - към милицията. Но тогава всичко това бе държавата. А сега цял народ да плаща загубите на ТЕЦ МИ 2, в които влиза и издръжката на ФК "Берое", май не е ОК. До сега община Ст Загора трябваше да намери изход. За съжаление Берое сякаш очаква съдбата на Черноморец или Нефтохимик - Бс. Жалко за футболния град. Ще имаме, за сметка на тях, нови "звезди" - Арда.....

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще депортират ли Джокович?