61

Министър Василев остави обещаните 100 милиона за футбола на служебното правителство

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев обяви, че работота по програмата от 100 милиона лева за финансирането на футболните клубове у нас продължава с пълна сила. Той обаче уточни, че реализирането й вероятно ще бъде оставено на задаващото се служебно правителство.

„Тя е част от 6-месечната програма, която направихме заедно с ПП, ДБ и БСП. И тази програма беше част от нашите приоритети до края на годината. Почти е готова програмата, предполагам, служебният министър, който и да е той, тя ще е готова, все пак се изготвя от администрацията на министерството. Хубаво е да има такава програма. Футболните клубове в България, като най-популярният спорт, наистина изпитват огромни затруднения при поддръжката на базата и ние сме изостанали с десетилетия от всички съседни страни“, обясни по БНТ министър Василев.

„В последните няколко дни, поради намаления обем от работа, имах възможност да си направя равносметка. Изключително съм горд с това, което екипът направи в Министерството на спорта. С колегите, с които работих, в свързаните с министерството структури. Тотално променихме идеята за правене на спорт в България. За съжаление, след 6 месеца след 12-15 годишно робство на спорта е много трудно на обикновения човек да достигне до направеното, но заложихме много сериозни реформи“, сподели Василев.

„БФС и държавата след това, което се случи са двете страни на една и съща монета. В държавата имаше известен опит и успех, за 6-7 месеца в нейната промяна. Надявам се съвсем скоро да продължим. В БФС промяната не се е случила от 20 години, там ръководството счита, че са като египетските фараони, наследствено е предаването на властта. Моето отношение няма да как да се промени. За да има промяна там, трябва да има много сериозно отношение от страна на държавата“, сподели още министърът в оставка.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Чечи

Чечи

20.07.2022 | 22:12

Аз давам 500 милиона , но някой друг ще ви ги даде . Важното е че обещавам .ще има и за гел на служителите .

Отговори
3 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?