61
Следвайте ни

Министър Кузманов каза къде ще е националният стадион

viber icon

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов обяви, че държавата не бива да се меси в скандалите във футбола ни. "Не трябва да се месим в това, което се случва в БФС. Министерството няма право по закон да се бърка в работата на която и да е федерация. Футболът си партнира с държавата. Никой (б.а. - Борислав Михайлов и Димитър Бербатов) не е искал среща с нашето министерство”, заяви Кузманов пред колегите от Спортал.

Министърът даде да се разбере и че на този етап държавата няма планове за строеж на нов стадион. "Мисля, че има прекалено много футболни игрища в България. Изхождам от позицията, че всички спортове са равни. Държавата трябва да помага на всички спортове. Да, Цар футбол си е Цар футбол, но истината е - футболът, освен 1994 г., какво е донесъл на България? Не сме стигнали до национален стадион все още. За мен е по-добре този, който имаме и се намира на перфектно място, да бъде реновиран. Служебното правителство не може да направи стадион, за 3 месеца няма как да се случи нещо подобно.

ЦСКА иска да строи собствен стадион, с такава идея тръгнаха. Да си го построят. Какъв е проблемът? Никой не им пречи, просто трябва да си плащат вечерята, както се казва. Никой не пречи на ЦСКА! Имах две срещи с представители на клуба. Изчистихме до момента каквото има, излязоха от кабинета, на другия ден не бяха и продължават да не бъдат заверени сметките. Никой не иска да спира ЦСКА", каза още министър Кузманов. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пловдивчанин

Пловдивчанин

24.11.2021 | 01:34

Националният стадион трябва да е стадион Пловдив!

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?