Министър Кралев захапа съдийството и Георги Дерменджиев

Спортният министър Красен Кралев даде мнението си относно представянето на националния отбор през 2020 година. Той говори и за игрите на ЦСКА-София и Лудогорец в Лига Европа. Кралев изрази задоволство, че Георги Дерменджиев вече не е начело на държавния ни тим. Той добави, че се задава добро поколение в родния футбол. Министърът посочи съдийството като основен проблем за футбола в България.

"За радост на всички Георги Дерменджиев е минало, загуби през цялата година, два гола за 540 минути, всичко е ясно, нивото е ясно. Изумен съм просто! Четох доклада, който беше публикуван в един ежедневник, и никъде не видях дори една самокритика. Да се надяваме, че подобни мигове ще бъдат спестени на българските фенове. Знаете какво е мнението на всички за този треньорски екип и треньор.

Не съм съгласен, че това са най-добрите ни футболисти, срещу Унгария можеше да излезем с друг състав. Николай Михайлов и Митко Илиев казаха, че играчите в националния отбор нямат самочувствие - кой да им го даде това самочувствие, ако не треньорът?!

Идва добро поколение - Наумов от ЦСКА 1948, Виктор Попов от Черно море, братята Христови, Лъчо Котев от Арда e страхотен футболист, Светльо Ковачев, Здравко Димитров, Калоян Кръстев, Антов, Турицов, Илиан Илиев...

Ето за пет секунди изброих над 10 имена. Не е лека групата за световното първенство, вярно. Тежки сблъсъци ни чакат - Италия и Швейцария, после гостуваме на Северна Ирландия. За третото място трябва да бъдем доволни, трябва да обиграваме състава и да трупаме точки за по-горна урна за следващите квалификации.

Има време до конгреса на БФС, важно е да има сблъсък на идеи. Струва ми се, че в нашия футбол липсва откритият разговор, да се каже какви са проблемите. Емо Костадинов резонно защитава позицията, че трябва да се даде път на младите треньори, както се прави в Германия.  

ЦСКА се представи добре в Лига Европа, малшанс им попречи да продължат напред, направиха добри мачове. Лудогорец е в период на смяна на отбора, тази година ще преболедува и догодина след смяната ще се завърнат в Европа на пълни обороти.

Проблемът в българския футбол е съдийството, има явни зависимости. По този начин се отблъскват фенове и инвеститори, да не говорим това как се отразява на футболистите. До здраво трябва да се реже в съдийството, трябва тотална реформа, а не да се крием като щрауси", заяви Красен Кралев пред БНТ.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
намръщенЪ

намръщенЪ

31.12.2020 | 14:28

Тоя серсем да види първо общото състояние на българския спорт,, футболът е част от него. Луд късмет беше, че нямаше олимпийски игри тази година, пак щяхме да сме без титла. Колко квоти спечелени за Токио имаме, гусин министре? За колко души може да тропнем и кажем - "Ето, сигурен шампион(хайде, поне медалист)". В Кои спортове са? Какви са успехите ни в другите колективни спортови(дори във волейбола)? Една "Марица"Пд направи прилично добро участие в ШЛ - толкова. Пълна скръб като министър си, шматко, с теб или без - все тая

Отговори
0 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?