Следвайте ни

Министър Кралев: Пловдивските клубове трябва да са равнопоставени!

viber icon

Фенове на Локомотив бяха приети вчера от спортния министър Красен Кралев. Пред тях той се е ангажирал да им уреди срещу с премиера Бойко Борисов. Кралев категорично е заявил позицията, че двата пловдивски гранда трябва да са равнопоставени и не би било коректно да се построи на Ботев стадион, а черно-белите да останат с мъгляви обещания за база в бъдеще неопределено време.
Ето съобщение за срещата на официалния сайт на фенклуба:

 

Уважаеми Локомотивци,

Днес, 7 февруари 2020 г., по покана на министъра на спорта г-н Красен Кралев се проведе среща с представители на Клуба на привържениците на Локомотив Пловдив и ръководството на футболния клуб.

На срещата бяха дискутирани редица актуални въпроси, свързани с развитието на българския футбол и окаяното състояние на спортните бази в държавата. В контекста на последните събития неизбежно беше засегнат и въпросът за равенство при разпределение на средствата в случай на помощ от страна на държавата за изграждането на спортните бази в град Пловдив.

Министър Кралев се присъедини към позицията за равни условия между двата футболни клуба. Проявявайки разбиране по въпросите, които вълнуват всички локомотивци, министърът на спорта пое ангажимент да отнесе проблема до премиера Борисов. И двете страни изразиха увереност, че диалогът между тях може да има само положителни резултати и поеха ангажимент да продължат работата в тази посока.

От наша страна беше направено предложение за провеждане на кръгла маса между представители на фенклубовете на Локомотив и Ботев, представители на ръководствата на двата клуба, както и представители на местната и държавната власт, в лицето на кмета на град Пловдив и министъра на младежта и спорта. Конкретните детайли по провеждането на такава среща предстои да бъдат определени.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?