61

Министър Илиев: Оптимист съм промените в БФС да са за добро!

"Надявам се футболната общественост да си избере ново ръководство, с което нещата да тръгнат в посока подобряване на ситуацията в българския футбол", коментира днес в Плевен министърът на младежта и спорта Димитър Илиев на въпрос, свързан със ситуацията в БФС след подадената оставка от дългогодишния президент Борислав Михайлов.

"Аз съм човек оптимист, който се надява, че промените се правят за добро, а не, за да се тъпче и буксува на едно и също място. По-скоро имам надежди, че нещата ще се подобрят", подчерта министърът.

Попитан за това дали ще се стигне до обединение в шахмата, Илиев каза, че трябва да се приключи с разединението във всички видове спорт, защото най-губещи от такива конфликти са състезателите. "Крайно време е да се приключи с всякакви личностни проблеми и да се разбере, че спортът е над всяка една личност, за да се премине към ползотворна работа и да се създадат условия за това талантливите спортисти, които имаме, да ходят безпроблемно на международни състезания", каза още министърът.

По повод подпомагането на общините за подобряване на спортната инфраструктура той подчерта, че министерството на спорта има механизъм за съфинансиране като се изисква самоучастие от 50 процента от местните управи. Министърът припомни, че общините имат възможност да участват и по програми към други министерства - например за енергийна ефективност на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, откъдето може да се направи добър ремонт на сградите.

Спортният министър Димитър Илиев участва днес в Плевен в кръгла маса на тема "Развитието на спорта в региона - поле за взаимодействие на държавата, общините и спортните клубове". Тя се организира от неправителствени организации и събра в конферентната зала на сграда "Гена Димитрова" представители на различни спортни клубове и школи в града.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Пурко

Пурко

28.11.2023 | 17:53

Като гледам това чорбарско трио.....!

Отговори
0 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?