64

Милан прекъсна приказката на Наполи в Шампионска лига

Милан и Наполи завършиха 1:1 в реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига на "Диего Армандо Марадона", завършвайки 1:1, но "росонерите" се класираха за полуфиналите в надпреварата за първи път от сезон 2005/06 благодарение на успеха с 1:0 на "Сан Сиро". Оливие Жиру даде аванс на гостите след страхотен пробив на Рафаел Леао в 43-ата минута, а попадението за Наполи вкара Виктор Осимен, но твърде късно - в добавеното време на втората част. 

Жиру можеше да вкара и от дузпа в 22-ата минута, но бе спрян от Алекс Мерет. Вратарят на "росонерите" Майк Менян пък отрази изстрел от бялата точка на Хвича Кварацхелия в 82-ата минута. 

Така Милан се класира на 1/2-финалите, където чака градския си съперник Интер, който има два гола аванс срещу Бенфика преди реванша на "Джузепе Меаца". 

Реал Мадрид се класира за полуфиналите на Шампионска лига и продължава защитата на трофея. „Кралете“ постигнаха още един успех с 2:0 срещу Челси и на „Стамфорд Бридж“ и по този начин с общ резултат 4:0 продължават напред. И двете попадения в двубоя в Лондон реализира Родриго. Челси продължава с изключително слабото си представяне, като отпадането означава, че „сините“ няма да играят в европейски клубни турнири през следващата година. „Сините“ така и не успяха да вкарат нито един гол за 180 минути игра срещу Реал Мадрид.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?