64

Михайлов на юбилея си: Не е моя грешката, че пропускаме големите първенства

Легендата на българския футбол и президент на БФС Борислав Михайлов навърши вчера 60 години и бе приканен в интервю пред БНТ да си припомни най-значимите моменти от своята кариера на футболист и впоследствие на ръководител.

Той за пореден път разви своята теза, че БФС и лично той като президент не носят вина за неуспехите на националния отбор през годините му на власт.

"От улица "Кърниградска", през улица "Иван Асен", та до базата в "Бояна" се стига с много работа, с опит, не без гордост признава Борислав Михайлов. - С попиване от знанията на по-големи и опитни. Имал съм възможност да бъда четири години заместник на Иван Славков, година съм бил и зам.-министър на спорта. Аз съм си минал по пътя. Най-голям успех, извън построяването на базата, финансирана изцяло с проекти от ФИФА и УЕФА, е, че Футболният съюз е бил изключително финансово стабилен. Въпреки всичко стоим много добре. Това може да направи един президент. Да осигури условия на всички за работа", каза Михайлов. 

"Има много компромиси, които сме правили през годините. Компромиси спрямо клубовете, които след време се обръщат срещу нас. Компромиси с намаляване на наказанията заради фенове. Грешката не е моя, че не можем да се класираме на голям форум. Всичко се прави до излизането на момчетата на терена. В една квалификация взехме 24 точки и не можахме да се класираме.

На всички 22-ма от Световното в Америка аз съм дал на различни нива да работя във футбола у нас. Били сме добра сплав като отбор, а после и като ръководство. На никого не се сърдя, че говори лошо за мен. В България успелите хора не ги харесват. А аз смятам, че съм доста успял човек.

Нека да играят националите със сърце и самочувствие и да слушат треньора", посъветва Михайлов настоящите играчи на "трикольорите", а накрая намекна и за пенсиониране след изтичане на настоящия му мандат. 

"Всяко нещо си има своя край. Имам мандат още три години. Надявам се да работим за хората, които ме избраха демократично за пети път. За 65-годишнината дано съм жив и здрав, тогава може да си говорим за лов и риболов", завърши вратарят от нашето Американско лято през 1994 година. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?