Меси гастролира в дома на Марадона тази вечер

Младоците от Челси посрещат Байерн в другия мач от Шампионската лига

Барселона претърпя няколко поредни големи разочарования в Шампионската лига и сега Лионел Меси и компания са пределно мотивирани да стигнат до финала в турнира. Първият съперник на каталунците във фазата на елиминациите е Наполи. Отборът на Дженаро Гатузо се представя много под очакванията в Серия “А”, но в Шампионската лига победи актуалния носител на трофея Ливърпул и това със сигурност е сигнална лампа за Барса.

През уикенда Барселона си върна лидерската позиция в Ла Лига, и то точно преди Ел Класико. Кике Сетиен чака с нетърпение дебюта си в Шампионската лига, но той няма да е лесен. На “Сан Паоло” привържениците на Наполи създават невероятна атмосфера, а и тимът е в подем след двете поредни победи на Каляри и Бреша.
Гатузо няма сериозни кадрови проблеми. Той се надява офанзивното трио Дрис Мертенс, Хосе Кайехон и Лоренцо Инсиние да създаде много проблеми на “балугранас”.

В лагера на Барса с травми са Луис Суарес, Усман Дембеле, Жорди Алба и Сержи Роберто. Това сериозно ограничава избора на Кике Сетиен, но присъствието на Меси и Антоан Гризман в атака вещае тежка вечер за защитата на Наполи.  Двата тима никога не са се срещали помежду си в евротурнирите. Наполи има отрицателен баланс срещу съоерници от Испания - 4 победи, 4 равенства и 6 загуби, а Барселона е отстъпвала само 11 пъти от общо 56 мача срещу отбори от Италия.

В другия сблъсък по същото време тази вечер Челси посреща Байерн в мач, който със сигурност връща спомените към 2012 година, когато двата отбора се срещнаха на финала на “Алианц Арена”. Тогава баварците бяха абсолютен фаворит и броени секунди ги деляха от спечелването на трофея на собствения си стадион, но Дидие Дрогба изравни и прати двубоя в продължения. В тях Ариен Робен пропусна дузпа, а при наказателните удари за определяне на победителя по-точни бяха “сините” от Лондон.12 месеца по-късно Байерн триумфира на “Уембли” срещу Борусия (Дортмунд), но разочарованието от пропуснатата възможност се усеща до днес. От онзи злополучен мач в състава на германския гранд са останали Мануел Нойер, Жером Боатенг и Томас Мюлер, който вкара гола във вратата на Петер Чех. Един от героите на Челси - Франк Лампард, пък вече е мениджър на тима и в дебютния си сезон печели похвали заради офанзивния стил на игра и налагането на млади футболисти.

Байерн има положителен баланс срещу английски клубове в евротурнирите - 23 победи, 17 равенства и 15 загуби. Като гост баварците са побеждавали 7 пъти от 24 мача, равенствата са 9, а пораженията - 8. Челси играе успешно срещу германци - 10 победи, 7 равенства и само 4 загуби, а на собствен терен е непобеден - 6 успеха и 3 равенства.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?