Меледже ортак с боса на Ботев

Концесионерите на плажа на "Слънчев ден" в книгата на членовете на Сдружението на канарите

Въпрос на дни е изясняване на статута със собствеността на Ботев Пловдив. Това е жизненоважно за отбора, призна наскоро и треньорът на канарите Николай Киров. Той очаква да научи с какъв бюджет ще разполага за селекция и подготовка, за да може Ботев отново да бъде фактор в родното първенство. Собственикът се чака като манна небесна и от феновете, за да започне отново строежа на Колежа. Ето една любопитна бизнес новина около Ботев.

Всеки футболист на Ботев, който реши да почине на "Слънчев ден" това лято, ще пълни джоба на Меледже Джеджан Омнебес, разкри наше проучване. Котдивоарската перла от фантастичния миналогодишен сезон на Ботев, завършил с две купи - на България и Суперкупа, продължава да е свързан с жълто-черните. Е, ако не с тях, то поне с техния президент Ангел Палийски. 

Както ви информирахме преди седмица, пловдивската фирма „Амадеус - Ей Си Джи“ ООД бе избрана за концесионер на плажа "Слънчев ден". Палийски е съдружник във фирмата с Георги Карадимов, Сашо Шилегов и Меледже Джеджан Омнебес. Въпросните бизнесмени са пряко свързани с възраждането на Ботев през последните сезони. В книгата на членовете на Сдружение "Ботев" Георги Карадимов е под номер 46, а Сашо Шилегтов - 123.

Не е ясно дали Меледже Джеджан не се е почувствал прекалено важен от факта, че е ортак с боса си в Ботев, но си спомняте, че отказа да тренира пълноценно и след няколко разправии с треньора Николай Киров си тръгна за Септември. Точно с този столичен клуб са свързани бизнес интересите на жълто-черния президент Палийски. Той е съдружник с боса на Септември Румен Чандъров във фирмата "Сън Инвест". От това съдружие преди време излязоха и слуховете, че собственикът на захарния завод "Победа" Сава Чаролеев (също съдружник) е един от хората, които ще дават пари за Ботев. 

Захаросано е положението около Ботев и от гледна точка на това, че човек на завода, произвеждащ най-хубавите  бонбони у нас - "Тримонциум", също е съдружник на Палийски. Дъщерята на Ветко Арабаджиев - Златомира, е мениджър на "Сън Инвест".

В същата фирма е и един от спомоществователите напоследък на Ботев - Петко Кисьов. Преди време строителният предприемач бе спряган за собственик, но той тогава поясни, че само ще помага финансово клуба.

И така - един от концесионерите на плажа на "Слънчев ден", заедно с Ангел Пайлийски, е Меледже Джеджан Омнебес - толкова малък (само на 20), а вече знае и да смята!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?