61

Мечтан финал в Африка: Египет със Салах срещу Сенегал с Мане

Двама съотборници в Ливърпул ще спорят на финала в турнира за Купата на Африканските нации. Египет с Мохамед Салах ще се изправи срещу Сенегал със Садио Мане. Това стана възможно, след като "фараоните" надвиха с 3:1 в драматичен полуфинал домакините от Камерун след изпълнение на дузпи.

В редовното време и продълженията двата отбора не си отбелязаха гол. При наказателните удари тимът на Неукротимите лъвове вкараха само едно от четирите си изпълнения, докато египтяните бяха безпогрешни - три от три и в спора за трофея ще се изпарят срещу Сенегал, който в сряда елиминира Буркина Фасо.

При дузпите Абубакар даде аванс на домакините на турнира, но Зизу върна гола пасив за Египет. Последваха три пропуска от камерунците – на Мукуди, Леа и Нджие, докато за водения от Карлош Кейрош отбор се разписаха Абделмонем и Лашеен. Португалският селекционер на Египет пък бе изгонен от главния съдия в края на мача, след като влезе в яростен спор с четвъртия съдия и бе пратен заедно с помощника си на трибуните на „Стад дОлембе“ в камерунската столица.

В историята на континенталната надпревара Египет е рекордьор със седем трофея, а последният такъв за „фараоните“ датира от 2010-а година. Седем по-късно те загубиха финалния дуел срещу Камерун в Габон. Сенегалците пък никога не са вдигали трофея над своите глави, като това ще бъде дебютен такъв, ако те спечелят неделния мач.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
пешо

пешо

04.02.2022 | 13:06

и двамата - мане и салах, са прехвалени. истинската звезда е вратарят на сенегал менди. :)

Отговори
1 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?