Следвайте ни

Масовo напускат България заради COVID-19

viber icon

Много чуждестранни футболисти, подвизаващи се в българското първенство, нямат никакво намерение да остават на родна територия заради избухналата пандемия с COVID-19.

Трима от иностранците в ЦСКА са категорични, че първо не искат да им бъдат намалявани с 50% заплатите и второ, не желаят да се връщат тук след края на извънредното положение. Играчите вече са уведомили ръководството на "армейците".

Същото се отнася и за двама от чужденците в Левски. Те се дърпали след проведените тези дни разговори с тях да останат с по-малко финансови възнаграждения.

Подобна е картинката и в останалите ни отбори, където е пълно с чужденци с изключение на Славия. 

Интересното е, че на някои от тях договорите им с клубовете изтичат на 30 юни, след което те със сигурност няма да ги удължат и да стъпят повече в България.

Припомняме, че свиването на бюджетите е характерно не само за нашата страна, но и за повечето европейски държави. Там също масово си намаляват заплатите, а на места даже ги замразяват временно.

Въпреки това чужденците у нас предпочитали да отидат в първенства, където даже и да са на по-ниски пари, пак ще получават повече в сравнение с България. Те гледали към бившите съветски републики, където вирусът не е пламнал толкова жестоко, както и към Китай и Япония, където краят на ужаса се вижда.

„Това може и да е на добро. Най-хубаво ще бъде да дадем шанс на нашите футболисти. От години това се говори, но никой не слуша. Ето че заради коронавируса тази практика да се налагат много чужденци в българското първенство ще изчезне“, коментират от футболните ни среди./blitz.bg

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (2)

Дуков

28.03.2020 | 11:39

Всички чужденци - ВВВЪН от България! Заминавайте си по родните страни и си ги развивайте! Тук не сте добре дошли! България е за българите!Българите които са извън страната от много години - не ви искаме!!!

Отговори
3 3

Данчо

28.03.2020 | 16:43

...ГЛАСОВИТ ПРИМИТИВ, срам за българите.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?