Следвайте ни

Марин Бакалов с остри критики към треньор и ръководство на Ботев

viber icon

Легендарният халф на Ботев, а впоследствие треньор и директор на клуба Марин Бакалов изрази недоволство от представянето на отбора през сезона. Според него идването на новото ръковоство и треньорски щаб не са оправдали очакванията на феновете. 
 
„Това ръководство и този треньорски щаб на Ботев имаха нужното време и най-вече комфорт от страна на феновете, за да изградят отбора по начина, по който те искат. Това, което е факт, че има сериозно разминаване между това, което очаква и иска публиката, и това което се получава реално.

На отбор като Ботев му приляга да бъде поне в шестицата, а сега е далеч от нея. Вярно е, че най-важната цел беше отборът да се спаси от попадане в най-долната четворка и това стана. Макар че ако не беше онзи изравнителен гол на Славия в Търново, сега положението в Ботев можеше да е далеч по-тежко“, започна Бакалов, който е втори по мачове в българските футболни първенства.
 
Той е категоричен, че с Тодор Неделев в редиците „канарчетата“ щяха да изглеждат значително по-добре. 
 
„Не знам какво е положението с новия му договор, но е важно да остане. Мисля, че той много ни липсва в атаката. Не знам точно колко щеше да е по-добре с него, но със сигурност щеше е по-добре. Тодор Неделев е олицетворението на всички големи генерации в историята. Във всяка от тях сме имали играчи като него. От селекцията, която беше направена през зимата, има някои играчи, които ми допадат. Например Маркиньос. Мисля, че той е качествен, нестандартен футболист, който работи доста бързо с топката. Не искам да влизам в конкретика за всички останали.
 
Важните мачове, които бяха с голям залог, вече минаха. В тях ръководството и треньорът трябва да са се убедили вече кой става и кой не. Останалите срещи до края на сезона трябва да ги изиграят за публиката. По-големият и най-важният въпрос обаче е какво става от тук нататък с ръководството. Ще остане ли Зингаревич, ще издържа ли клуба. Да излезе да представи визията си и какви са намеренията му от тук нататък. Феновете на Ботев ги приеха с много надежди, но дотук резултатите са под очакванията. Не мисля, че заради строежа на стадиона, който е основен приоритет, изграждането на силен отбор е минало на заден план. Напротив. Парите за стадиона са осигурени и сегашното ръководство няма да дава за него. Жалко, защото вече 8 години не играем на Колежа. Израсна цяло ново поколение от тогава, което не познава тръпката да играеш на собствения си стадион“, допълни още Бакалов.
 
Той каза няколко думи и за Азрудин Валентич.
 
„Не искам да му давам персонална оценка. Ще кажа само, че на отбор като Ботев му отива офанзивният футбол. А аз не го видях във всички мачове. Ако остане това ръководство и сметнат, че трябва да му се даде още време и още търпение да има към него – нека да му го дадат. Но аз смятам, че Ботев трябва да се надиграва с всеки съперник. Трябва да се каже и с каква селекция ще се продължава – само на играчи от школата ли ще се разчита. Аз обаче мисля, че без чужденци няма да стане. Трябва да се взимат и играчи отвън, като от сегашния отбор, освен Маркиньос има няколко, които ми харесват“, завърши Марин Бакалов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ботев

Ботев

14.05.2021 | 06:54

Марине, заради теб сме в Коматево! Разкарай се мало.....ик.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?