Следвайте ни

Марин Бакалов: Напускането на Акрапович ще се отрази на Локо

viber icon

Легендата на Ботев Пловдив Марин Бакалов изрази съжаление, че дербито с Локомотив ще е без публика и ефектът от това ще е негативен. „Този мач е мач на честта. Моментното състояние на двата отбора е без значение. Дербитата са чакани с огромен интерес. Между тях не може да има задни мисли. Всичко е подчинено на победата, на играта. Загубата, че дербито ще е без публика е огромна. Тя е 12-ият играч. Тази нагласа, която един пълен стадион може да ти даде е несравним стимул. Футболът е за феновете. Играл съм на пълни стадиони с 50-55 хиляди. Побиват те тръпки", сподели Бакалов.

„В Локомотив се промениха нещата с напускането на Бруно Акрапович. Това ще бъде загуба за тях. Този отбор е сглобен с негово участие. Бяха респектирани от неговото държание. Няма как да не се отрази на отбора. Тук е въпрос на мобилизация на самия тим. Треньорите трябва да се опитат да освободят играчите от това напрежение", допълни той.

За надеждата, че строителните дейности на „Колежа“ най-после ще започнат Бакалов сподели: „От десетина години не съм стъпвал на стадиона. Няма как. Той беше затворен, в началото на строежа. Това, което сега виждаме, е плачевно. Не е лицеприятна гледката. Цари оптимизъм, че тази драма ще приключи с избирането на фирмата, която ще строи. Тук въздухът е друг. Настроението е друго. Диша се със самочувствие, с ботевски дух“.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?