Следвайте ни

Марин Бакалов каза Ботев или ЦСКА е по-добър...

Рекордьорът по мачове в елита Марин Бакалов сподели очакванията си за двубоите между Ботев Пд и ЦСКА в полуфиналите за Купата на България. Първият сблъсък е в сряда в Коматево от 19:00 часа. Точно седмица по-късно е реваншът на „Армията”, също от 19:00.
Бакалов е играл и за двата отбора. „ЦСКА вдигна значително нивото си в последните 5-6 мача. При Ботев пък всичко минава под знака на купата. В последния кръг и двата отбора спестиха сили, но като цяло показват силен футбол и се намират в много добро състояние. Предстоят два изключителни мача в турнира. Домакинският фактор не мисля, че ще е от голямо значение. Той не е така подчертан, както бе преди години. В турнирните битки въпросът е кой ще оползотвори максимално своите положения и кой ще подходи по-добре тактически към тези мачове. И в двата тима има достатъчно потенциал и сили, за да изнесат силни срещи и да продължат напред”, каза Бакалов. В представянето на Ботев виждам стабилност. Друг е въпросът, че има какво да се желае в офанзивен план. Нужни са малко повече положения и острота. Но на цялостния фон в България Ботев е един от отборите, които практикуват добър футбол. Ако успеят да възстановят поне част от футболистите с проблеми, ще имат доста голям шанс да спечелят първата среща. Контузии има и в двата отбора и това е нещо нормално предвид дългото първенство и сгъстения цикъл”, допълни Бакалов. „ЦСКА ме впечатли с играта си срещу Лудогорец в Разград. Отдавна не бях гледал толкова качествени двубои в България. Беше удоволствие да проследя срещите. ЦСКА действаше много офанзивно и атакуващо, със скорост и импровизация. Очевидно при Любо Пенев отборът е намерил правилната рецепта. Там обаче гонят всички трофеи и според мен напрежението за купата ще е в ЦСКА. За тях турнирът е на всяка цена, особено ако не успеят да се задържат в битката за титлата. Докато в Ботев е по-спокойно. Да не говорим, че този отбор си има традиции и срещу силните играе силно”, каза още Бакалов. „Според мен предимството на Ботев се крие в по-сработения състав. Има 7-8 играчи, които вече дълго време са заедно. Това ядро дава бонус на Ботев. В ЦСКА качеството е налице, но Пенев тепърва търси най-добрия състав и още предприема някои промени в движение. Ботев трябва да го поведат опитните играчи като Неделев, Балтанов и Тонев”, посочи още Марин Бакалов.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?