64

Марица загуби злощастно контролата с полския Ресовия

"Марица" загуби с 1:2 последната си контрола на турска земя от полския "Ресовия" (Жешов). Мачът се игра на терен в комплекс "Аркадия". 

Георги Иванов пропусна двубоя, заради лека травма, получена на вчерашната тренировка.

Полският тим поведе в 18-та минута след грешка в отбраната на "Марица" - защитник не успя да се намеси добре и топката попадна в Педро Виейра, който се озовава сам сам срещу Илия Николов и отбеляза за 1:0.

18-годишният Христиан Димитров изравни в 24-та минута с много силен удар извън наказателното поле в сглобката на вратата.

"Жълто-сините" имаха няколко възможности да отбележат нов гол. Попадение на Валери Домовчийски, който изкочи очи в очи с вратаря на поляците, бе отеменено заради засада.

През второто полувреме Мартин Газиев с удар от фаул уцели страничната греда, топката се разходи по голлинията, след което бе изчистена от защитник.

Валери Домовчийски с удар от границата на наказателното поле също можеше да отбележи, но вратарят спаси, като токата беше в обсега му.

В 69-та минута след остро центриране от фланга и рикошет топката влетя във вратата на "Марица". Якоб Силвестър бе точен за 2:1.

Петър Атанасов можеше да изравни с удар от дистанция, но вратарят изби в корнер.

Тимът записа две победи и две загуби от началото на своята подготовка. По време на лагера си в Анталия "жълто-сините" постигнаха победа над македонския вицешампион Академия "Пандев" с 1:0 и загубиха от руския "Волга" и послкия "Ресовия" с по 2:1.

В понеделник сутринта отборът ще отпътува от Анталия, а подготовката на тима ще продължи на родна земя.

Последната проверка за "Марица" е срещу пловдивският "Локомотив". Срещата е на 3 февруари, от 12 часа, на стадион "Локомотив". 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?